'Arsenal komt in zoektocht naar verdediger uit bij Blind'

BartVeenstra, 17-02-2020 om 10:55, 20156 views, The Athletic |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arsenal-manager Mikel Arteta wil zijn selectie met het oog op het komende seizoen graag versterken met een linksbenige centrale verdediger en is in die zoektocht uitgekomen bij Daley Blind, zo meldt The Athletic maandagochtend.

Het Engelse medium, onder aanvoering van de doorgaans goed geïnformeerde David Ornstein, schrijft dat Blind een optie is voor de club uit Noord-Londen. Blind zou een clausule in zijn contract - lopende tot medio 2022 - hebben staan, waardoor hij voor een relatief lage transfersom zou kunnen vertrekken.

Geschreven wordt dat Blind in de belangstelling staat van nog meer clubs uit de Premier League, al worden namen niet genoemd. Bovendien zouden er ook Italiaanse clubs interesse hebben in de verdediger.

Arsenal is zodoende op de achtergrond al druk bezig met volgend seizoen. William Saliba werd vorig jaar al gekocht, maar is dit seizoen verhuurd aan Saint-Etienne. Daarnaast heeft men Pablo Mari op huurbasis overgenomen van Flamengo en over hem neemt men in de komende maanden een beslissing of de optie tot koop wordt gelicht. Verder staat ook Dayot Upamecano in de belangstelling van The Gunners, maar hij moet wel minimaal vijftig miljoen pond kosten.

Ajax-exodus

The Athletic schrijft verder over een enorme Ajax-exodus. Het medium sluit niet uit dat er deze zomer negen (!) spelers vertrekken bij Ajax. Hakim Ziyech vertrekt naar Chelsea en daarnaast verwacht men nog meer vertrekkende spelers. Donny van de Beek wordt gelinkt aan Real Madrid en Manchester United en André Onana aan Chelsea. Verder worden ook David Neres, Nicolás Tagliafico, Noussair Mazraoui, Sergiño Dest en Joël Veltman gelinkt aan een mogelijke transfer.

Denk jij dat Ajax en Getafe met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Misschien nog wel moeilijker te vervangen dan Ziyech, ik hoop dat Ajax er alles aan doet om hem te behouden!
0 0
Van Reenen
BB= Blind Blijft.
0 0
Simon1
Blind kwam in zijn zoektocht uit bij Ajax.
3 0
Tyronetjonaloi
Arsenal gaat waarschijnlijk geen CL spelen en misschien niet eens Europees voetbal. Dan zie ik Blind niet naar Londen verkassen
2 0
MankeNelis
Maar de PL is different biscuit tov ED.
0 0
PierreHeno
Ajax is al in gesprek met het 'management' van Botman...stond vorige week in de kranten. 1+1=2? Zo ja, dan zou het volgend seizoen zomaar wel weer 'ns een ' tussenjaar' kunnen gaan worden ja. Dan zou mogelijk Ten Hag ook eieren voor zijn geld gaan kiezen...en vertrekt Overmars naar Arsenal? Dat wordt weer ouderwets een zomerlang speculeren in de media en op AS.
1 -4
Red Devil
Dat moet hij zeker niet doen.
Hij is te traag voor de P.L. dat heeft zijn tijd bij Man.Utd. wel uitgewezen.
Gewoon lekker bij Ajax blijven en daarna een mooie baan binnen Ajax.
2 -3
Mokum31
Ajax is me club
1 0
Ozymandias
Ik denk niet dat Blind naar een club vertrekt waar ze volgend seizoen geen Champions League voetbal spelen. Hopelijk biedt Ajax hem hetzelfde contract aan wat Tadic vorige zomer heeft getekend waarbij hij zelf mag bepalen hoe lang hij doorgaat met voetballen om vervolgens in de jeugdopleiding aan de slag te gaan. Blind hoort namelijk de 'Mister Ajax' van de 21e eeuw te worden.
9 0
Web
Dit, helemaal mee eens
0 0
FUBAR
Gaan we nu ook al waarde hechten aan Engelse kranten?
0 0
Tinus
Waarom niet? Als ze goed geïnformeerd zijn, kun je die beter citeren dan veel journalisten uit Nederland.
0 0
Caparzo
Ik heb me er al soort van bij neergelegd dat volgend jaar een “tussenjaar” wordt om op te bouwen voor het seizoen daarop, uiteraard wel met een selectie sterk genoeg voor Europese overwintering en het kampioenschap. Alle nieuwe spelers alsook jonge talenten kunnen dan een jaar wennen/rijpen, wie weet waar Ajax dan dat volgende seizoen toe in staat is.
4 0
Markopantelic007
Niemand is onvervangbaar, zolang er tenminste een gedeelte van het 'frame' achterblijft. Het is echter de vraag of dat gaat lukken, zeker op het middenveld. Eigenlijk mag Donny niet weg.
2 0
Gecko
Uitverkoop. Nederland is te klein voor Ajax
Opleidingsland
5 -1
Web
Blind blijft bij Ajax, ben ik nagenoeg zeker van
Ajax moet hem wel opwaarderen net als wat ze met Tadic hebben gedaan
Blind heeft zijn buitenlands avontuur al achter de rug, die blijft bij Ajax zijn liefde spelen
Later een functie binnen de club
Die blijft net als zijn vader de club trouw
3 -2
diamanti
Volgens mij heeft blind zelf gezegd dat hij nog wel een keer naar het buitenland wil.
0 0
MarLuuk76
Ik ben er niet zo zeker van. Waarom laten al die spelers anders allemaal afspraken maken. En clausules in hun contract zetten, dat ze voor relatief weinig weer weg kunnen. Het lijkt er op dat bijna al onze toppers dat soort afspraken hebben.
0 0
Web
Spelers willen het beste contract er uit slepen, hopen op opwaardering voor het contract
Bij Blind ( mist ze hem hetzelfde waarderen als Tadic ) ben ik niet zo bang dat hij gaat lopen
0 0
fc Barcelona_ke
Het lijkt me dat wij na dit seizoen helemaal opnieuw beginnen na geweldige laatst drie seizoenen en Europa league 2016!
Blind out? Vertonghen in!
Neres out? Antony alvast binnen!
3 -1
AnsB
Oef, ik vrees dat Blind hier wel oren naar heeft.
Hij heeft altijd wel door laten schemeren dat hij nog openstaat voor een buitenlands avontuur.

Arsenal is weliswaar nog niet opgestaan na het verval, maar er wordt achter de schermen wel heel goed gewerkt, door o.a. de Nederlander Marcel Lucassen. Dat is de man die ook een belangrijke rol heeft gespeeld bij de heropbouw van de DFB, en daar b.v. cruciaal is geweest voor de carrière van Kimmich. Hij traint o.a. de trainers, met een zeer uitgekiende methode. Ik heb tweemaal een artikel over hem gelezen in VI en ben zeer onder de indruk van deze man, die veel verstand heeft van hoe je een hele club inricht naar je clubidentiteit.
Ik ben er van overtuigd dat Arsenal daar op een gegeven moment de vruchten van gaat plukken, mede omdat er best nog wel wat talenten schijnen rond te lopen.
1 -2
noppenkoning
Hoe hoog zou die clausule zijn dan 25 mln of 40mln?
1 0
RayJordaan
Wegwezen PL clubs!
2 0
Ajaxxxisdebeste
Als Blind Ajax verlaat voor boring Arsenal dan kan die beter meteen er naartoe...
0 -5
ajax2004
Ajax moet als ze serieus mee willen doen in Europa gewoon zeggen jaarlijks maximaal 3 basis spelers te verkopen.
6 0
Amsterdamsetrots
Dat is volgens mij ook de insteek van Overmars als je de transfers zo ziet de afgelopen jaren. Ziyech, Onana en vd Beek zie ik helaas vertrekken.
1 0
Daneman
Dat kan een iets minder gemotiveerde Dest, Neres, Nico met zich meebrengen
0 0
WZAWZDB14
Dat ze gelinkt worden betekend niet dat ze allemaal vertrekken. Alsof ajax in de zomer dest nous daley joël en nico laat gaan, onze gehele verdediging
3 0
Hagmag
Mark heeft het nodige huiswerk te verrichten.
Maar wij hebben Carel.
1 -2
MNJ7
Overmars met z’n afspraken en clausules jezus man..
1 -6
Duggoutdennis
Lekker makkelijk MNJ7... Wanneer dit de enige manier bleek te zijn om hem binnen te halen had je hem liever niet gehad? Zelfde met de waarschijnlijk gemaakte afspraak voor bv. Ziyech.. Uiteraard zie ik het zelf ook liever anders maar als je zo wel significant belangrijk gebleken spelers aan kan trekken of langer kan binden die anders niet komen of allang vertrokken waren zij het zo...
3 0
Schip
Niks makkelijk. Spelers moeten begrijpen dat Ajax leeft van transfersommen. De CL inkomsten van vorig jaar waren een incident (vooralsnog). Ik vind het echt absurd, dat spelers na een vorstelijk salaris te hebben ontvangen, ook nog eens gaan bepalen hoeveel Ajax wordt gecompenseerd. Dat gaat ze in feite geen ene moer aan. Dat Overmars zich redelijk opstelt bij een vertrek naar een grote club mag onderhand wel duidelijk zijn. Die legt er gerust 20/25 mj op toe.

Overmars moet kappen met die clausules: spelers moeten begrijpen dat Ajax zijn middelen van bestaan en groei veilig moet stellen, net als een speler dat ook doet. De angst dat ze niet weg kunnen, is niet reëel. Als een speler echt wil, is het beleid van Ajax dat dat kan.
1 -4
ajax2004
Dus geen spelers zoals Blind meer halen en spelers als Zijech naar 2 à 3 jaar verkopen ipv contract verlengen en na 4 à 5 jaar pas verkopen?
1 0
AFCAMM
Ik vond Arsenal lang een prachtige club en ik heb er nog steeds wel iets mee, maar ik weet niet of ik op dit moment als Daley zou staan te springen om Ajax achter te laten en in te ruilen voor Arsenal.
0 0
Hollister
Zit die clausule dat de speler mag vertrekken voor een relatief laag bedrag standaard in de contracten van onze spelers? Kijk van Ziyech snap ik het een beetje... Bij Frenkie en Matthijs was ik al verbaasd. Schone mocht al helemaal voor niets vertrekken en ook voor Veltman zal wel weer max 5 miljoen gevraagd gaan worden. Niet voor niets dus dat clubs al heel snel bij Overmars aan gaan kloppen... veel spelers kunnen namelijk wel met enorme korting op de werkelijke transfermarktwaarde worden opgepikt in Amsterdam. Zelfs vd Beek voor 55 miljoen is geen hoofdprijs. Nu maar afwachten voor welk bedrag Onana, Neres en Nico gaan vertrekken..
1 -1
Redrum
Tja, ik denk niet dat Blind zomaar Ajax gaat verlaten voor Arsenal. De kans is zeer klein dat die nog CL gaat halen en zelfs de Europa League halen wordt nog lastig voor ze. In Engeland zullen ze volgend jaar wederom niet meespelen om de prijzen. Dan denk ik dat Daley lekker in Amsterdam blijft met zijn gezinnetje.
2 0
Bounce77
Wordt nu al moe van al die "geruchten" hoop dat Blind blijft
3 0
insectenverdelg
Ik ook. Daley kunnen we volgend jaar niet missen.
2 0
vincent_DV
Mocht die clausule kloppen kan je er niks aan doen maar anders gaat Ajax Blind nooit laten gaan omdat hij de enige is waarmee geen afspraken voor een vertrek komende zomer is gemaakt. Wel met Tagliafico, Neres, Veltman en Onana. Dat je daar niks meer aan kan doen is wel zwaar klote, want het kan dus maar zo zijn dat er 6-7 basisspelers vertrekken zonder dat je het kan tegenhouden.
1 0
AFCA-B93
Ik geloof niet dat Overmars met zoveel spelers heeft ingestemd dat ze komende zomer mogen vertrekken
1 0
wladimir
Jawel hoor. Die vier spelers konden afgelopen zomer al vertrekken. Iets meer salaris en een clausule hebben ze hier gehouden. Desalniettemin sluit ik niet uit dat we twee van deze vier kunnen houden.
0 0