Trainer Royal Antwerp: 'Wil Marin graag huren'

GinoHaverkamp, 13-01-2020 om 18:40, 9651 views, Gazeta Sporturilor |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan Royal Antwerp-coach László Bölöni ligt, maakt Razvan Marin deze winter nog de overstap naar zijn club. Tegenover het Roemeense Gazeta Sporturilor geeft hij te kennen Marin graag te willen huren. De oefenmeester beseft echter dat het geen makkelijke opgave wordt.

Bölöni vindt dat een speler als Marin veel minuten moet maken, omdat hij heeft gezien hoe goed de Ajacied was in België bij Standard Luik. 'Waarom zou je dan voor twaalf miljoen euro naar Ajax gaan en daar niet spelen?', vraagt hij zich af. De coach van Royal Antwerp wil zijn landgenoot dan ook graag uit zijn niet al te rooskleurige situatie bevrijden. 'Ik wil hem heel graag huren', erkent hij.

De voormalig bondscoach van Roemenië weet echter dat dat niet zomaar gebeurt. 'Er zit een groot verschil tussen de clubs', waarbij hij verwijst naar het niveauverschil tussen Ajax en Royal Antwerp. 'Marin was twee jaar lang briljant bij Standard Luik. Zijn opmars was goed, maar toen hij naar Ajax ging veranderde hij ook van omgeving. Bij Ajax wordt er meer gevraagd', legt Bölöni uit. 'Kijk naar Frenkie de Jong. Hij ging van Ajax naar FC Barcelona en het maak niks uit (qua niveauverschil, red.).'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Is er iemand hier met kijk van zaken die ook vaak bij de trainingen gaat kijken die wat van Marin kan zeggen? Ik heb hem in het begin gezien en daarna af en toe wat invalbeurten. Dat vond ik eigenlijk ver beneden peil en die gast is al 23. Zit daar nog potentie in? Is het gewoon een cultuurschok voor die jongen of is echt gewoon niet goed genoeg?
0 0
trainerdv
Ja, Ten Hag.... Het is wel duidelijk toch? Ze hebben hem niet voor niets gehaald. Hij heeft een heel sterke actie en is goed in het samenspel: Ideaal voor Ajax. Maar als het er niet uitkomt binnen het huidige team, dan kan je nog zo goed zijn, maar dan werkt het gewoon (tijdelijk) niet. Als je de klik ziet die de spelers van Ajax met elkaar hebben, is dat niet zo gek. Moeilijk om in een hechte groep binnen te komen. Iemand als Promes lijkt dat veel natuurlijker te doen dan Marin. Met Dolberg was het een beetje hetzelfde. Eenzaam binnen de selectie...
0 0
Ajaxxxisdebeste
groot vermoeden dat het niks gaat worden.
0 0
Jornnn
Marin verhuren en Taylor op de bank zetten.
0 -1
Jelephi
Couldnt agree more.
0 0
JSF
Door m te verhuren gaat hij niet op het niveau komen en systeem van Ajax zich eigen maken. Interessant om te zien hoe Ajax hierop reageert. Als hij verhuurd wordt, is het eigenlijk einde oefening bij Ajax
1 0
GrandMasterFlex
Klopt en ik denk eerlijk gezegd niet dat ze dat willen qua verhuur. Met oog op aankomende zomer waarin we waarschijnlijk Donny en Ziyech gaan uitzwaaien wil je niet een potentiële aanvallende middenvelder van de hand doen naar België.
0 0
AFCA1510
Dat Antwerp is zo'n grafclub, echt een bende tokkies bij elkaar ginder. Denk echter wel dat hun voetbal meer Marin z'n capaciteiten aanleunt. Beuk en rammen, daar moet je het minder hebben van je techniek. Tribune veert daar eerder op voor een doodschop dan voor een doelpunt. één ding is wel zeker, het Ajax-spelletje gaat ie daar ook niet leren.
0 -2
Ismael Urzaiz
What a bunch of bölöni
1 0
ajax1forever
Meteen doen en dan laser halen
0 0
ck69
Altijd zo irritant die kut laserlichtjes
0 0
de-Ajacied
Gewoon verkopen
0 0
Freddy
Ik ben bang dat een verhuur het einde van zijn Ajax carrière betekent.
0 0
markk
Hij komt net uit Belgie en nog een seizoen in Belgie gaat hem echt niet beter maken, of je geeft hem meer tijd of je verkoopt hem.
0 0
AjaxDaniel
Zou hem gewoon houden. Marin staat erom bekend dat hij aardig wat aanpassingstijd nodig heeft. Dadelijk is hij pas bij Antwerp gewend wanneer het seizoen al bijna voorbij is. Daarnaast kan hij gewoon nog bruikbaar zijn.
0 0
grannig mokum1
Wat hebt je aan je gaat naar een club die hun niveau echt lager zijn dan van ons Ajax, en na half jaar weer terug naar Ajax moet Marin weer het niveau van Ajax wennen....
0 0
Chesterson93
Oh, ja. Want een verhuur werkt meestal zo dat je naar een team gaat dat net zo goed of beter is dan je huidige club?
0 0
Hans Kraay Jr.
Babel. ;)
0 0
Westerpark1982
Prima optie. Half jaartje spelen. Wij hebben voldoende opties nu met eiting, gravenberch en ekkelenkamp.
0 -1
ram
Nah, ik zou hem dan eerder aan een betere club verhuren.
0 0
koenos1
Betere comletitie vooral
0 0