[Update] 'Kameroen klaar voor vertrek naar Egypte'

JesseTH, 21-06-2019 om 16:25, 13532 views, Het Nieuwsblad ; Twitter |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De spelers van het nationale elftal van Kameroen hebben donderdagavond in Yaoundé (hoofdstad Kameroen) geweigerd het vliegtuig naar Egypte - waar vrijdag de Afrika Cup van start gaat - in te stappen. Dit meldt onder meer Het Nieuwsblad.

Bij Kameroen, waar André Onana de doelman is en Clarence Seedorf en Patrick Kluivert de bondscoaches zijn, is er onenigheid tussen de spelers en de Kameroense voetbalbond ontstaan omtrent de wedstrijdpremies. Naar verluidt eisen de spelers een premie van 60.000 euro, terwijl de bond niet verder wil gaan dan 30.000 euro.

Aankomende dinsdag speelt Kameroen in principe haar eerste wedstrijd van de Afrika Cup. Men is in de groepsfase ingedeeld bij Guinee-Bissau, Ghana en Benin. Twee jaar geleden wist Kameroen de Afrika Cup nog te winnen.

Update - 16.25 uur (21 juni 2019) - 'Kameroen klaar voor vertrek naar Egypte'

Het Kameroen van André Onana en coaches Clarence Seedorf en Patrick Kluivert is dan tóch klaar voor vertrek naar Egypte. Aldaar wordt de Afrika Cup afgewerkt. Eerder op vrijdag zouden de spelers geweigerd hebben het vliegtuig in te stappen wegens een verschil van mening omtrent de wedstrijdpremies. Journalist Simon Zwartkruis weet op Twitter te melden dat de selectie inmiddels op de luchthaven van Yaoundé is.

De NOS weet te melden dat het ministerie van Sport de selectie van Kameroen 'tegemoetgekomen' is. Middels een statement vanuit de spelersselectie wordt duidelijk dat de ploeg nog niet tevreden is, maar dat verdere actie voor nu gestaakt wordt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElBlanquito
Eisen ze niet 60k voor de eindoverwinning?
0 0
hakkietjakkie
rot toch op joh, dat verdien ik net in een jaar. Zij gaan miepen over 30.000 joh! 3 wedstrijden ben je 90k rijker. Respectloos naar je fans die daar langer voor moeten werken en moeite doen om te sparen om bij uberhaupt een wedstrijd te kijken.
3 0
Mocrodammerr
skirre tijden gappie
2 0
Red Devil
De eer om voor je land uit te komen bestaat allang nietmeer en zeker niet in die verziekte voetballerij.
2 0
AFCA0492
zo trots om te spelen voor je land
1 0
Hans Kraay Jr.
Die Afrika cup, lijkt net vrouwen voetbal.
4 -1
RedFeather
60 duizend euro per wedstrijd
Ff..
0 0
AFCA0492
in totaal denk ik
0 0
talent020
is Onana wel weer snel in Amsterdam xp
0 -1
Rood Gevaar
en wij maar geld sturen naar die 'arme' landen in Afrika
5 -1
WZAWZDB14
Godverdomme man, hele land in armoe en de rijke voetballers willen van de bond bijna het dubbele van een nederlands jaarloon voor 90 minuten voetballen. Als je dit soort dingen van een club vraagt is toch wel heel anders dan van je nationale bond, helemaal gezien de situatie in hun land. Wat een stelletje eikels.
8 -1
AlexIbarra
Kameroen is natuurlijk een arm land maar dat betekent niet dat (iedereen bij) de voetbalbond ook arm is.

Het komt gierig over vd spelers maar stel dat een of andere bobo met een Rolls Royce 2 miljoen in z'n zak steekt (Qatar?) en Clarence ook, dan snap ik het wel.
2 -1
WZAWZDB14
Dit is geen qatar, dit is kameroen. Daar zijn nauwelijks tot geen rijke bobo's. En anders nog, ik weet wel zeker dat dat geld daar veel beter besteed kan worden, bijvoorbeeld openbare voetbalveldjes ofzo.
0 0
AlexIbarra
Ik doelde op het WK in Qatar, waarvan een heleboel 'arme' bonden (bobo's) een hoop geld schijnen te hebben ontvangen in ruil voor hun stem.

Verder helemaal met je eens dat ze het geld beter in de jeugd kunnen steken.
0 0
036AFCA97
Het bewijs dat een mens altijd meer wil. Deze jongens verdienen allemaal zat geld bij hun clubs. Waarom dan niet puur voor trots en eer voor je land uitkomen? Alsof je nog niet genoeg verdient.
3 0
Wesl
Tot aan de halve finale, WK 2010 hadden de spelers van Nederland al ieder een kleine 100.000 euro verdiend. Bij winst zou het 300.000 zijn.

Ongeveer 20.000 per wedstrijd, afhankelijk van hoe je telt.
0 0
AFCA-B93
Met minimaal 3 wedstrijden speel je toch een mooie 90k bij elkaar als basisspeler..zou al blij zijn met 10k per wedstrijd (hoor mij nou haha)
0 0
***1900***
Voor 1000 euro ga ik ook wel 90 minuten op een veld staan hoor!
0 -1
Sanalologo
Haha, hoor jou nou.
5 0
Caparzo
Was vorige keer ook al zo’n gezeik als ik me goed herinner. Maar 60.000€ voor 90min is misschien ook wat veel als je voor je land (de eer)speelt niet? Half Nederland moet een jaar daarvoor werken en velen nog langer een stuk langer..
4 0
Amsterdam Loyals
Je verwacht het niet in Afrika...
2 0
AFCA020!
Waarom is dit altijd het geval bij Afrikaanse ploegen...
4 0
1434
Frankrijk is denk ik de enige Afrikaanse ploeg zonder gedonder idd
4 0
Mocrodammerr
uhmm wesley sneijder als "leider" bij het nederlands elftal vergeten?
1 -1
RaynoFischer
Was er even terug ook niet zoiets aan de hand bij Denemarken?, was ook een hoop gezeik met de bond en werd iedereen een wedstrijd vervangen door andere spelers

Maar het komt idd bizar vaak voor in Afrika
1 0
lf87
Bij Denemarken ging het vgm over de gehele cao, met name gezeur over portret rechten van de spelers.
3 0
mvdk
Wauw...
0 0