France Football: 'Michels beste trainer ooit'

ArthurV, 18-03-2019 om 22:30, 5121 views, France Football |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens France Football is Rinus Michels de beste trainer die het voetbal ooit heeft voortgebracht. Het Franse medium stelde een lijst samen van vijftig voetbaltrainers waarin de naam van de man, die in de jaren zeventig grote successen boekte met Ajax en in 1988 Europees kampioen werd met het Nederlands elftal, bovenaan pronkt.

Na Michels wordt de top-drie gecomplementeerd met de Schot Alex Ferguson en de Italiaan Arrigo Sacchi. Op de vierde plaats vinden we met Johan Cruijff wederom een erg goede bekende van Ajax terug. De legendarische nummer veertien leidde in het verleden zowel Ajax als FC Barcelona als speler en trainer naar talloze successen.

Oud-Ajax-trainer Louis van Gaal bezet de achttiende plaats op de lijst. De inmiddels gepensioneerde oefenmeester won met Ajax in 1995 de Champions League, waarna hij in het buitenland succesvol was met onder meer FC Barcelona en Bayern München.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Michels was ontegenzeggelijk een pionier eind jaren zestig in het Nederlandse voetbal, maar even buiten beschouwing latend dat Cruijff hem bij de hand nam bij Ajax en Barcelona....

Michels heeft het toch maar mooi gedaan. Heeft zijn move om in 1990 de komst van Cruijff als bondscoach te blokkeren toch maar mooi gewerkt. Doodsbenauwd om Cruijff na 1988 wereldkampioen te zien worden met het uitgesproken favoriete Nederland met vele spelers op hun top ging Michels tegen de uitdrukkelijke wens van de spelers in. De schlemiel Beenhakker kwam als aangeschoten wild voor de groep en de rest is bekend.

We zullen nooit weten of Cruijff het was gelukt met die ultieme groep eerste te geworden, maar ik denk dat hij zomaar anders in deze ranking van France Football had gestaan....
0 0
DanverAFCA
gellof mij, ze voetbalde hoe rinus het wilde. Je wou in die tijd echt niet tegen hem in gaan. Rinus evolueerde totaal voetbal.
1 0
JCr14
Oftewel Cruijff op 1. Michels voetbalde zoals Cruijff het wilde hebben.
Michels had ook zijn invloed.
3 -1
KingJames23
Hij had geen invloed tijdens de wedstrijd want dan deden de spelers wat ze zelf wilden. En aangezien het resultaat heel goed was greep hij niet in.
0 0
Rinus M.
En terrecht.
2 0
ETM
Inhoudelijk zou ik niet weten wat mijn rangschikking zou zijn. Van Michels weet ik boven al te weinig.
Maar Ajax wordt internationaal lekker in het zonnetje gezet. Mij hoor je niet klagen :)
1 0
MPAjax
Rinus Michels samen met Ștefan Kovács en Louis van Gaal, de beste coaches van Ajax geweest, drie Champions leagues op een rij winnen en later nog één eigenlijk twee.

De energie die hij, Stefan en Louis overdroeg is top geweest en zou ik graag weer terug zien.
4 -4
DanverAFCA
ga je dat serieus vergelijken
2 -1
MPAjax
Sorry keek erover heen won, met Ajax de Europa cup I in 1970/ 1971.
1 0
FlyingDutchMan
Ik mis Fred Rutten in het lijstje
1 -2
amthree
4 Oud ajacieden in de lijst, michels, cruijff, vangaal, rijkaard. en 3 van de 4 uit de ajax opleiding. Toch iets om trots op te zijn als club.
4 0
ARUCAMBA
Voor mij moeten cruyff en michels van plaats wisselen, cruyff liet zijn elftallen mooier voetballen dan michels.
3 -1
VanDeMolen
Cruijff was eigenlijk ook de trainer in het elftal van Michels.
5 -3
Aeter
Eigenlijk staat Cruijff stiekem twee keer in de lijst. Michels was eigenlijk een stroman, die Cruijff zijn gang liet gaan.
3 0
AJAIXIXIXI
Toch altijd trots als je kijkt naar wat Ajax en de mensen rondom Ajax allemaal hebben bereikt in het voetbal.
2 0