Ajax pakt biergooiende supporters hard aan

BVeenstra, 18-02-2019 om 15:35, 10474 views, Ajax Life |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Supporters van Ajax die met bier, of andere voorwerpen, gooien, worden hard aangepakt door de Amsterdamse club. Afgelopen woensdagavond waren er vier supporters die hun biertje naar Real Madrid-spits Karim Benzema gooiden en die fans zitten nu in de problemen, zo meldt Ajax Life.

Op basis van vastgelegde beelden wist Ajax de betreffende supporters direct te identificeren en aan te houden. Bij de KNVB zijn die supporters nu aangemeld voor een landelijk stadionverbod en hangende dat onderzoek zijn die fans niet welkom in de Johan Cruijff ArenA. Mocht iemand schuldig worden bevonden, ontvangt een supporters een stadionverbod van achttien maanden en een boete van 450 euro. Daar komen ook nog eens tachtig euro aan deurwaarderskosten bij.

Een boete kan echter nog hoger oplopen. De UEFA deelde na Ajax - Dinamo Kiev een boete uit van achtduizend euro naar aanleiding van supporters die met bier gooiden. Ajax wist precies welke zes supporters met bier hadden gegooid en die fans kregen een aansprakelijkheidstelling van 1300 euro per persoon. 'De UEFA-boete van 8000 delen we door zes en verhalen we op de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het gooien van vloeistoffen of voorwerpen', meldt een woordvoerder van Ajax.

'Dit geldt overigens niet alleen voor het gooien van vloeistoffen of voorwerpen, maar ook voor vuurwerk of andere overtredingen van huisregels. Op deze manier voorkomen we dat goedwillende supporters op de langere termijn de dupe worden van gedrag van een enkeling', vervolgt de Amsterdamse club, die zich ervan bewust is dat deze aanpak stevig is, maar wel noodzakelijk. 'Als we dat niet doen, dan moeten we op termijn maatregelen treffen die alle supporters treffen, zoals een leeg vak als gevolg van UEFA-straffen of het niet langer toelaten van dranken op de tribune.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JesperOlsen74
Bij Ajax-AEK kreeg ik bij het doelpunt van Nico ook 2 bekers bier over me heen. ik zat op de 2e ring.
Volgens mij is daar toen geen onderzoek naar ingesteld. Niet door de UEFA en niet door Ajax.
3 0
Aspers73
Weet je zeker dat het bier was?
0 0
Boer Gijs
Haha, onbegrijpelijk. En je zat niet provocerend te juichen richting het vak met uit-supporters?
0 0
JesperOlsen74
Ik zat op 409, geen enkele Griek die mij gezien kan hebben.
Maar mijn gejuich voor Ajax kan door de UEFA natuurlijk altijd als provocerend ervaren worden....
Ik stond immers te springen en te high fiven met de mensen om me heen en dat terwijl het zitplaatsen zijn.
Ik wacht in angst en beven af op een eventueel stadionverbod.
1 0
Freddy Al
Prima move!
0 -1
henwildie
Goeie zet
0 -1
WeerDinges
Goed zo!
0 -1
Murtagh
gooi je zo 5 eu het veld op zonde
0 -1
Afca_126
UEFA MAFFIA
2 -1
WZAWZDB14
Poh ben je mooi klaar mee
0 -1
PuurGeluk
Duur biertje wel
0 0
JanTa
Dat word een heel duur geintje, met deze straf maatregel kan je een seizoenkaart kopen, alle bekerwedstrijden bijwonen en alle thuis en uitwedstrijden live meemaken.
0 0
10Sneijder10
Maar met een molotov cocktail gooien is natuurlijk minder erg. UEFA MAFFIA.
8 0
AlexIbarra
Damn..

Voor 1300 euro moet je wel echt een tapvat tegen de linkerslaap van Guidetti aangooien, wil het nog de moeite waard zijn. :)
11 -1
Joodhannus73
Reageerde de club maar eens wat feller. Geen pingel gekregen tegen Heracles. Blijft muisstil. Genaaid tegen Madrid. Blijft muisstil. Gooiden zij maar eens een plastic bekertje bier richting KNVB en UEF... Mensen gooien dat vanuit frustratie over die afgekeurde goal. Plaats het in perspectief. En als die Asensio kakkerlak ook nog provocerend een broodje pindakaas gaat smeren, had ik zeer waarschijnlijk een Calvé pot naar zijn hoofd gegooid als ik die in mijn handen had gehad. Emotionele reactie. Niet goed, maar ook niet onbegrijpelijk. Benzema loopt ook naar de hoek toe. Waarom? Ren gewoon juichend terug naar je eigen helft. In Griekenland of Turkije doe je het ook niet. Net zomin als je op straat naar een groepje gangsters loopt en een middelvinger opsteekt. Gewoon niet handig. Volgens mij protesteerde hij ook helemaal niet van een beetje bier. Zolang het geen muntjes of aanstekers zijn, is het lichamelijk niet gevaarlijk. Veel te zwaar gestraft. Welke andere club in Europa doet dit? Misschien alleen in Engeland.
3 -3
Woodenshoe
Hahaha die eerste zinnen! Wat een fom gelul man....
3 -2
Ruff Rhythim
Mooie foto zeg haha...
2 -2
TontoKarnaggel
Nou niet allemaal boos worden hoor:), maar ik vind de straffen ook bizar hoog. Ik begrijp dat zulke dingen tegengegaan moet worden maar om de biergooiers nou gelijk voor tokkies en asociaale uit te maken... kom op hè, waarschijnlijk zijn dat ook gewoon mensen die de emotie even niet in de hand hebben en een minuut later alweer spijt hebben. Niet goed te praten maar toch ook geen halsmisdrijf? 18 maanden sv plus 450 euro boete, daar moet je buiten een stadion flink je best voor doen om zo'n straf te krijgen. Vind sowieso dat ze maar makkelijk aan je geld mogen komen. Die 450 euro hebben ze waarschijnlijk hard voor gewerkt en is gewoon van hun. Snap eigenlijk niet waarom iemand dat zomaar mag "afpakken".
2 -2
PuurGeluk
Hetzelfde als wat ik hieronder al een x zeg. Als ik te hard rij zitten daar ook consequenties aan vast...
2 -1
TontoKarnaggel
Snap ik ook wel, maar even een voorbeeld. Op een weg hier vlakbij waar ik minimaal 2keer per dag overheen rijd hebben ze een tijd terug de maximumsnelheid teruggebracht naar 50 km. Ik had dat niet door ( niet goed opgelet, klopt ) mede omdat het een weg is waar je voor je gevoel 80 mag rijden. Na een maand viel de eerste bekeuring op mijn deurmat en binnen een week had ik er 7!!!! Koste me bijna 800 euro zonder dat ik het idee had dat ik iets fout had gedaan. Ik snap dat ze moeten handhaven maar het gaat allemaal zo makkelijk....
1 -1
PuurGeluk
Ja das zeker kut. Ik scheld ook altijd als ik ergens geflitst of gelaserd word. Nooit heel veel te hard maar laatst reed ik 88 ipv 80. Is ook mierenneukerij maar niemand heeft gezegd dat de wereld eerlijk is.
1 -1
BrandjeXL
Klopt maar niemand zegt toch dat er niet gestraft mag/moet worden maar dat 18 maanden plus 450 boete plus verhalen van de kosten is buitenproportioneel hoog. Als ik tijdens een festival een plastic bekertje met bier tegen iemand aan gooi krijg ik 18 maanden ontzegging plus ook nog eens een boete van 450 euro. De wet is voor iedereen hetzelfde behalve voor voetbalsupporters.
1 -1
PuurGeluk
Denk je niet dat het een gevolg is van eerder begaande overtredingen?
1 0
BrandjeXL
Geen idee. Je bedoelt dat deze biergooiers al eerder de fout in zijn gegaan?
0 -1
PuurGeluk
Bedoel in het voetbal ansich
0 0
BrandjeXL
Klopt maar niemand zegt toch dat er niet gestraft mag/moet worden maar dat 18 maanden plus 450 boete plus verhalen van de kosten is buitenproportioneel hoog. Als ik tijdens een festival een plastic bekertje met bier tegen iemand aan gooi krijg ik 18 maanden ontzegging plus ook nog eens een boete van 450 euro. De wet is voor iedereen hetzelfde behalve voor voetbalsupporters.
1 0
MitsjollAjax
Waarom zou je bier tegen iemand aangooien op een festival?........ je bent te gast bij Ajax en als je je niet aan de regels houd (staan in de algemene voorwaarde) dan heeft dat gevolgen.
0 0
cantharel
`Waarom moet je zo nodig met bier of andere dingen gooien ? Dit zijn waarschijnlijk mensen die ook in staat zijn dingen naar hulpverleners te gooien als deze hun werk doen, Het is natuurlijk geen excuses om te zeggen, ja maar bij F......d doen ze het ook.Terecht straffen deze zgn supporters.Ajax hoeft niet de dupe te worden door doorgedraaide supporters.
8 -5
Dooye
Fantastische discussie mensen. Persoonlijk vind ik het doorberekenen van de boetes een ideale oplossing. Jij gedraagt je als een onopgevoed persoon dan word je ook gestraft. En als de rest van de supporters je een held vinden dan starten ze maar een crowdfunding actie. De reacties van het is niet zo erg. In de kroeg/concert word ik ook niet blij van een bierdouche. Waar ze dat wel doen is bijvoorbeeld bij normaal en dat zijn boeren. Volgens mij zijn we geen boeren
5 -3
PuurGeluk
Ja lijkt mij ook nogal logisch. Als ik te hard rijd moet ik de boete ook zelf betalen toch?
2 -2
davidoff
pff, bierdouche is bij bijna alle evenementen de normaalste zaak van de wereld ,zelfs bij andere voetbal clubs.
geen speler die klaagt(laats een die het ving en op dronk).
BELACHELIJK
3 -6
dimi1976
Mario, lekker blijven zeiken. In de Arena , bij een concert of wat dan ook krijg je welleens wat over je heen. Of t normaal is mag iedeeeen zelf beantwoorden, het gaat om de straf. Slaat nergens op. Weet je wel wat dat is 18 mnd s.v.
5 -10
Mario65
Ja die straf.... dan moet je niks gooien Dimi
Dan heb je toch ook geen last van een straf?
Je mag het gezeik van.mij vinden...
Jouw mening maakt geen indruk.
2 -4
Van Reenen
Als je dat bij je baas flikt, wacht hij niet eens 18 minuten. Flikkert hij jou er meteen uit. En terecht, tenzij je van een uitkering leeft.
1 -3
trodat4030
Ja, 18 maanden tekort!
5 -3
GvanderK
Goedzo, pak die kleuters maar aan. Onana gleed ook bijna uit over zo'n kut bekertje, stel je toch is voor met je slome harses dat het verkeerd afloopt (blessure/goal) dan kun je jezelf als Ajacied toch nooit meer recht in de spiegel aankijken? Sowieso is het respectloos als je naar wie dan ook een voorwerp gooit.
9 -3
Duif63
Er mag ook niets meer tegenwoordig. Vroeger in De Meer gooiden we varkenspoten, kassarollen, wc papier, wekkers, eieren, blikken bier en stiletto's op het veld. Niemand die daar een probleem van maakte. Ja de keeper van de tegenpartij maar die nam niemand serieus.
8 -11
Mario65
En... wat heb je daarna in jouw leven bereikt?
Man wat had jij toch een lol zeg....
0 -5
Van Reenen
En ook dooie kakkerlakken
2 0
AFCAsphere
Dit soort mensen kunnen we dus als kiespijn missen. Wij moeten onze spelers positief verbaal steunen, niet door voorwerpen naar tegenstanders te gooien in de hoop ze te verwonden.
3 -5
Tscheu
En een staaf tegen Austria Wien. Hebben we een hoop lol van gehad.
Leve de verloedering, hoezee, hoezee, hoezee.
1 -5
dwarsligger
Wow opa Duif, jij bent echt een harde hooligan respect hoor. Lekker met ijzeren staven gooien enzo super cool, lekker boeiend toch die tegenstander en de geldboete.
5 -5
Mario65
Opa Duif heeft hulp nodig.....
Een kamertje met zachte muren....
1 -4
Mario65
Is het dan nodig om bier of welk ander voorwerp te gooien?
Ook Onana gleed over zo'n plastic beker dus je benadeeld eventueel ook jouw eigen club
Laten we als volwassenen naar een wedstrijd kijken en als er eentje infantiel gedrag vertoond dan lekker afvoeren.
En we weten allemaal dat Ajaxsupporters bij de UEFA duidelijk onder de loep liggen, dus je benadeelt Ajax met dom gedrag.
Je benadeelt jouw club simpelweg niet..
Ik zou ook geen bier of wat dan ook over me heen willen krijgen.....
Wie mij dat flikt kan lange tijd alleen pap vreten....met je tanden in een glas naast je.
4 -3
kampioen0809
Hahah met je laatste zin breek je je bericht wel aardig moet ik zeggen.
4 -1
Mario65
Maar het is welgemeend beste man...
Tegenover zo'n natte grap staat een half jaar pap.
0 -3
Kuningast
En een paar kutfriezen die elke wedstrijd vanaf rij 27 bier gooien op andere supporters, dat mag blijkbaar wel gewoon? Dat is erger dan een biertje richting de tegenstander imo.
2 -4
Koekepeer
Vanaf rij 27 raak ik altijd netjes de spelers op het veld!!
0 -2
Stibba020
Heel goed pak deze stoere sukkeltjes maar hard aan. Roepen mensen het is maar bier, nou als iemand een biertje over mij heen gooit op werk of in de sportschool dan kan hij een paar pompers op zijn bek verwachten. Sfeer maken is top maar je bent een laag figuur als je bier over iemand heen gooit die ze vak gewoon beoefend.
6 -4
BrandjeXL
Stoere jongen. Druk maken om bier gooien waarmee je niemand kan verwonden maar zelf wel antwoorden met geweld. Je weet wat ze zeggen. Hoe groter de praat hoe minder de daad ouwe internethooligan.
4 -6
Mario65
Bier op iemand gooien is geen vorm van geweld?
Vraagt diegene daar dan om?
Krijg die plastic beker maar in je oog over niet kunnen verwonden gesproken
Man wat een domme reactie.
Noem mensen maar oud, dat mag....
Kom je slim over? Dat is een ander verhaal...
0 -2
Stibba020
Boeit mij geen reet of je iemand verwond of niet. Je komt gewoon over als een zielig gefrustreerd sukkeltje, dat jij nou zn mongool bent die dat normaal vind. Zeker geen opvoeding gehad. Als iemand zomaar bier over mij heen gooit terwijl ik aan het werk ben kan die inderdaad klappen verwachten wil jou wel is zien als iemand bier over je heen gooit. Nee jij laat het zo gebeuren zeker. En ik ben geen hooligan, ik ben niet zo laag figuur maar kom wel op voor mezelf.

Benzema staat in het veld om goals te maken en mag juichen waar hij wil, als je dat niet kan hebben ben je gewoon een zielig figuur.
2 -4
BrandjeXL
Stoer kleutertje gaat nu ook nog schelden. Joh, het is half acht. Tandjes poetsen, luiertje om en misschien wil je woonbegeleider je nog wel een verhaaltje voor lezen.
2 -4
Stibba020
Durf te wedden dat ik ben betere baan heb dan jouw nerdje:)
1 -2
BrandjeXL
Betaald clown in het circus zo goed dan?
2 -2
Stibba020
Nee, pooier van je moeder nu jij weer?
2 -3
BrandjeXL
Oh je denkt dat ik onder de indruk ben van je "belediging". Kan altijd wel lachen om zulke jochies als jij. De hele dag achter hun pc-tje, gordijntjes dicht want ze zijn mensenschuw, wonen nog bij hun mammie. Dus kom aub op en laat mij nog meer lachen.
4 0
Stibba020
Je hebt het over beledigingen maar je vind het schijnbaar normaal om dingen naar een speler te gooien. Hoor eens wat je zegt, retard! Mensen die dat normaal vinden behandel ik inderdaad als poep! En denk dat maar lekker over me, ik weet wel beter weekdier..
0 0
Amsterdam Loyals
Wat een moraal ridder.. erg hoor, bier gooien. Benzema had wel nat kunnen worden.. Uefa kan zich beter richting op clubs die miljoenen schuld hebben en waarom er geen gelijk speelveld is.. Ajax bestuur, schaam je diep!!
6 -5
AFCAsphere
Je piept wel anders als jij in Benzema z'n schoenen had gestaan.
0 -4
DeBaarsjes
van bier?
0 0
Labrador
En hoe gaat het met de straf voor AEK? Of mag je wel met een molotov cocktail gooien
7 -3
Knalpot
Die werden voor flink wat puntjes aangepakt zal een forse boete geweest zijn, details zijn vast wel te vinden op de uefa-site.
0 0
Stibba020
Wat heeft Ajax daar mee te maken?
3 -4
Labrador
Ajax moet aandringen bij de uefa dat aek kei en keihard gestraft moet worden. Een deel van de supporters hebben doodsangsten uitgestaan.
4 -2
Stibba020
Dat heeft Ajax ook gedaan.
2 -2
jariafca020
Wat een overdreven gedoe.
2 -3
J3pp476
Ajax alleen voor de bobo's. Gefeliciteerd allemaal met de tunnelclub
6 -8
Amsterdam Loyals
Juist!
3 -4
ddavidd99021
ach ga toch een eind fietsen man. Bier gooien is gewoon kansloos. Is het 18 maanden stadion verbod waard? Nee, dat is wat overdreven. Neemt niet weg dat het nog steeds kansloos gedrag is.
8 -6
BrandjeXL
Nee het mag niet en nee het het is niet netjes maar 18 maanden sv is wel erg overdreven in mijn ogen. Verder vreemd dat de KNVB ook nog eens boete oplegt van 450 euro terwijl zij niks met de organisatie van deze wedstrijd te maken had.
8 -3
trodat4030
Ik vind het niet te zwaar. Je wéét van tevoren wat de straf is en gooit alsnog, bewust. Dan verdien je de straf die erop staat, al is t 25 jaar. Net als niet-handsfree bellen achter het stuur, je wéét dat t niet mag, je wéét wat het kost, als je hem krijgt, ga je toch niet zeuren over de hoogte van de boete?
2 0
BrandjeXL
Nou sorry, ik weet niet van elke misstap wat de bijbehorende straf is.
0 -1
Mocrodammerr
haha faya.. nu lekker thuis je bierrie tjappe
0 -4
Luie
Biet gooien is voor boeren
5 0
Luie
*Bier
2 0
paulis
Ben benieuwd hoeveel bier en aanstekers de ajax spelers zondag weer naar hun hoofd gegooid krijgen in den haag. Daar gebeurd vervolgens niets mee, want dat is toch mooi heh, zulke rivaliteit bij een echte volksclub.
6 -3
Mario65
Dan is het de vraag of ADO het fatsoen heeft om een stadionverbod uit te delen...
Of wat de KNVB daarmee doet.
Maar is het normaal in de JC Arena omdat het in Den Haag ook gebeurd?
Lijkt me niet hè?
1 0
Woodenshoe
Wat heeft dat hiermee te maken precies? Ajax kan ADO den Haag geen regels opleggen he...
4 0
..::Rootje::..
Terecht!
Opsodemieteren met die kermisklanten. Zijn er alleen om Ajax een slechte reputatie te geven.
Van mij mag het stadionverbod langer.
10 -7
dimi1976
Jij spoort echt niet, met je kermisklanten. Hopen dat jij er zelf snel 1 krijgt, kijken hoe je dan tegen Ajax aankijkt .
0 -5
trodat4030
Misschien kan Rootje zich gewoon gedragen zoals van hem verwacht wordt. Itt anderen.
2 0
Saanchez
Jij bent dus een van die idioten die zich maar niet aan de regels wilt houden en ervoor zorgt dat Ajax boetes krijgt? Drink je bier gewoon op ipv het op t veld te gooien, zo niet mag je lekker op de blaren gaat zitten, en niet in het stadion.
1 0
Mikenick
Het aantal minnetjes dat je krijgt is schrikbarend. Die -ners horen thuis in de kuip waar ze ook van alles gooien.
4 -2
Clubliefde34
Stadionverbod van 18maanden en een boete van 450euro voor wat bier gooien? Moet de halve kuip dan inmiddels geen boete hebben openstaan van 50duizend euro en een stadionverbod hebben van 162jaar inmiddels? Maar daar gebeurd het toch een stuk vaker en het zijn altijd de zelfde. Opmerkelijk..
1 -3
Van Reenen
Dat is ook het enige waarmee die lui in de belangstelling kunnen komen. Één normaal mens gaat toch niet naar die kuip om naar dat voetbal te kijken?
0 0
..::Rootje::..
Wat heeft Ajax met De Kuip te maken?
2 -1
Clubliefde34
Dat als het over Ajax gaat het 9 van de 10x in een ander daglicht komt of onder een vergrootglas word gelegd dan bij andere clubs. Dat je dit nog vraagt als Ajacied vind ik al apart.
0 -1
Woodenshoe
Dit is een maatregel van Ajax, die kunnen geen stadionverboden opleggen in de Kuip..
0 0
Clubliefde34
Ik know. Ik geef alleen aan dat bij Ajax veel word overdreven en onder een vergrootglas word gelegd en de maatregelen zijn over het algemeen altijd harder. Of het nou de media is of het Ajax bestuur zelf als ik het vergelijk met vele andere clubs, dat is het enige wat ik ermee aangeeft. Ik vind het een beetje een overdreven straf zoals vele andere hier en veel vinden ook van niet dat kan en mag.
0 0
Hobbemastraat
Moraalriddertime.com
6 -9
AFCAsphere
Moraalridder-kaartshowtime.com

Op AS staan we altijd klaar om elkaars idiote gedrag goed te praten!
1 0
Ajax#1900
Nou idd. 18 maanden sv voor wat bier. Gaat nergens over.
3 -4
marrene
Uitstekend. Pak die idioten maar aan die de club op een slechte manier in het nieuws brengen.
6 -7
Mivado
Goede zaak. Je kunt bierontwijkend gedrag niet hard genoeg aanpakken!
2 -5
Vince355
Haha wat een gutmenschen hieronder, gewoon door met dat bier smijten, laat je niet voor lul zetten door wat voetballertjes
10 -11
AFCAsphere
Altijd datzelfde argument. "Wat een moraalridders/gutmenschen!"

Proberen ze de spelers van Real Madrid uit hun slaap te halen met vuurwerk, volgende dag bier in hun gezicht gooien. Wat een niveau zeg. Dat heeft niks te maken met een moraalridder uithangen, maar dat je gewoon niet zo idioot moet gedragen. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Lekker niveau ook naar de rest van de voetbalwereld toe, als je twee meter van de tribunes af staat dan word dat al als provocerend gezien en krijg je bier in je muil. Blijf jij maar gewoon bovenin de tweede ring zitten.
2 -1
marrene
Mafkees. Geen niveau.
5 -10
Vince355
Geen niveau, wel ruggengraat
9 -6
Mario65
Geen hersenstam.....
0 -2
Red Devil
Goed dat ze worden aangepakt die losers.
Als is dat Jupiler bier wel bagger.
5 -9
Bijgoochem
De tegenstander is te gast in ons stadion dus moet netjes worden behandeld.
Maar als je echt die volledige straf krijgt voor het gooien van een biertje dan is dat wel een beetje buiten proportie als je het mij vraagt...
3 -7
Woodenshoe
Achterlijk gedrag, uitstekende actie van Ajax. Volwassen mensen die bier en andere troep gooien naar een speler van de tegenpartij hebben een steekje los... Moet je niet binnen willen hebben!
10 -10
ambtenaar
Ondanks dat het zonde is van je bier en het niet netjes is vindt ik de boetes belachelijk hoog.
Een biertje gooien is duurder dan iemand een flink poffert op zijn neus geven.
3 -5
chollie
Meerdere malen al een bierdouche gehad in 422. ach.. wasje en klaar...maar, er zitten ook ouderen, kinderen, vrouwen... je mist echt een chromosoom als je bier over je mede supporters gooit.
Ik juich de actie toe van Ajax, kan mij niet hard genoeg afgestraft worden dit..
9 -5
AFCACBS1900
Boehoehoe. Paar druppels bier over je heen. Huilie huilie.
2 -10
chollie
Is dit echt jouw reactie hierop? Over een kind van 5 bier gooien en ik moet niet huilie huiie? God oh God....
0 0
AFCACBS1900
Ja. Anders ga je lekker voor de tv zitten als de mensen om je heen in het stadion zo onaardig zijn en je mogelijk bij een tegengoal wat bier over je heen krijgt. Kan me voorstellen dat je op anders op den duur in therapie moet voor PTSS ofzo en dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Nou Chollie, als ik jou was zou ik lekker het zekere van het onzekere nemen en voortaan niet meer naar het oh zo gevaarlijke stadion gaan met die levensgevaarlijke gekken om je heen.
0 0
MickS
Het gaat niet zo zeer om het (g)strooien van het bier zelf (ikzelf onderste rij 1e ring is Europees steevast bierdouches ontvangen, boeiuh idd, wasje en klaar) maar wel om half volle bekers die vol tegen iemand gegooid worden.
0 0
Woodenshoe
Kijk met juichen kan het per ongeluk nog wel gebeuren natuurlijk.. Maar gooien naar anderen is te gek voor woorden.
5 0
Radie125
Zeer terecht ook andere voorvallen die niet toelaatbaar zijn keihard aanpakken. voor altijd uitsluiten.
7 -2
Ajaxxxisdebeste
Bier weggooien zou een doodzonde moeten zijn...drink het op
5 0
Jelephi
Denk erom jongens. Probleem'n, Poar Neem'n.
2 -1
dimi1976
Te triest. ook van je mede supporters hier. een biertje gooien. je doet die Benzema geen kwaad, wordt alleen wat nat van het bier. En dan gaan mensen zeggen hier slecht gedrag. Voetbal is emotie en een biertje gooien en dan gestraft worden met 18 mnd s.v. en een boete gaat veel te ver. Maar Ajax komt niet op voor zijn sup. onthoudt dat maar.
8 -16
MickS
het gaat niet zozeer om het bier, maar de beker die er nog omheen zit. Die kan flink pijnlijk aankomen als je pech hebt.
0 -1
godlike
Je moet gewoon een grens trekken, alles moet tegenwoordig maar kunnen. Beetje respect Sjaak, raakt steeds verder weg in de maatschappij van tegenwoordig. Denk dat je in Nederland al in een zeer liberaal land leeft.
3 0
AFCACBS1900
Precies dimi. Helaas komt het gros van AS nooit in het stadion, maar ondertussen hebben ze over alles wat er in het stadion gebeurt een mening. Het is maar bier mensen.
4 -5
Catsie1
Dat maakt geen zak uit waarmee je gooit, het gaat om het principe dat je zoiets niet doet. Als je dit accepteert is het een volgende keer een aansteker of iets dergelijks. Denk toch es na man.
4 -1
Danos
Of nog erger weer een metalen staaf! Volgens mij zijn veel supporters vergeten dat we daarom ooit al een jaar uitgesloten zijn geweest van Europees voetbal.
3 -1
dimi1976
Danos het gaat over bier en de straf die erop staat en wat Ajax uitdeeld. Jij praat over iets wat 1 x is gebeurd tig jaar geleden. .
0 -2
trodat4030
Zodra je het stadion betreed ga je akkoord met de huisregels. Als je je daar vervolgens niet aan houd, moet je de straf accepteren. Daarom staan de regels ook bij elke ingang.
1 0
AFCACBS1900
Ja en hoe lang is dat geleden? In de Meer en het Olympisch Stadion, toen hooliganisme nog hoogtijdagen vierde en de algehele mentaliteit heel anders was. Menig AS'ers zaten toen nog in de koker van hun vader.
0 -1
MickS
een hele hoop hier waren waarschijnlijk nog niet eens geboren...
0 -1
AFCACBS1900
Het is geen bioscoop ouwe. Als je zo stoer bent om 2 meter voor het thuispubliek provocerend te gaan juichen, moet je ook zo stoer zijn om wat bier over je heen te krijgen.

Ik gooi zelf nooit met bier, maar voetbal is emotie. Zolang het geen voorwerpen zijn waarmee je iemand fysiek pijn man kan doen, wat is het probleem dan?
3 -4
Ajax#1900
Te veel mensen hier zijn nog nooit in een stadion geweest. Dat is het probleem.
3 -4
Ajaxvooraltijd
Oké volgende keer als iemand een hondendrol naar je toe gooit niet zeuren dan hé. ;-p
0 0
AFCACBS1900
Haha ja maar dat is weer anders he. Een beker pis is ook weer wat anders dan een beker bier.
0 0
Danos
Volgens mij zat het uitvak erboven??
0 0
AFCACBS1900
Doelde niet specifiek op benzema. Maar in dat geval ben je vlak daarvoor goed genaaid door de uefa. Zat daardoor waarschijnlijk nog meer frustratie achter die biertjes ;-)
0 0
Tinus
Omdat voetbal emotie is mag je bier over anderen heen gooien? Tot voor kort werd er nooit met bier gegooid, maar nu hoort het opeens bij de emotie. Goed verhaal man
2 -1
mvdk
En wat als Ajax straks een vak leeg moet laten of helemaal zonder publiek moet spelen? De UEFA is zeer streng en pakt ons op alles. Overigens kregen we een corner tegen vanwege een bierbekertje. Dat heeft uiteindelijk ook weer invloed gehad op het scoreverloop.

Ga thuis voor je tv maar bier gooien.
2 -2
Catsie1
Haha je bent heel beperkt in je gedachtengang en normen en waarden ken je ook niet.
1 0
Radie125
Jij begrijpt er dus helemaal niks van.
3 0
MrPink
Actie reactie, als je als een debiel gaat staan juichen voor het thuis publiek kan je dit verwachten.

Alleen in de kuip mag alles, van aanstekers bier en munten.
6 -9
Jelephi
Als je een normaal persoon bent dan verlaag je je niet zo tot dit gedrag. Mensen die dit wel doen zijn gefrustreerde alfa mannetjes. En horen inderdaad in de Kuip thuis.
8 -6
chloorbestendig
Als ze nou eens een beetje fatsoenlijke biertjes gaan tappen dan krijg je misschien niet de neiging hem meteen weg te flikkeren.
2 -5
Danos
Ik weet een goedkopere oplossing, geen bier kopen ;-)
1 -1
Ajax27
Terecht! Eindelijk sinds dit seizoen weer bij alle wedstrijden bier. Dus lekker straffen dit soort gasten.
11 -2
TheTruth
Ajax zou moeten opkomen voor zijn supporters.
9 -18
KleinMiljoen
Dit zijn geen supporters maar tuig
5 -4
AFCACBS1900
Ach man, het is bier waar voor betaald is. Als je daarmee wil gooien moet je dat zelf weten. Er raakt niemand gewond door, het zijn geen stenen ofzo. Het is ronduit belachelijk dat hier boetes opstaan, laat staan dat deze verhaald worden op supporters die reageren vanuit een emotie.
1 -4
Tecmessa
Je hebt je emoties onder controle te houden. Van de spelers op het veld blijf je af, op alle mogelijke wijze. Kun je wel roepen 'ach het is maar bier' maar het is een kwestie van respect. Ik weet niet wat voor werk je doet, maar ik kan me niet voorstellen dat jij het prima zou vinden om met grote regelmaat bier over je heen gedonderd te krijgen als je je werk goed doet (dat doe je immers bij het maken van een goal). Vind het ook prima dat Ajax de boete op de supporters wil verhalen, zij veroorzaken m tenslotte ook.
3 0
AFCACBS1900
Voor dat salaris wil ik elke dag wel een paar liter bier koppen hoor, no problemo. ;-)

Maarja, Ajax kan die boetes prima zelf betalen met die geldvoorraad van ze. Dertienhonderd euro is een dure grap voor een normaal mens. Vind het nogal overtrokken.
2 0
trodat4030
Maar dan snap je het concept niet van een boete. Die is er om te voorkomen dat dit gebeurt en mocht het toch gebeuren, moet je m slikken en ervan leren.
0 0
KleinMiljoen
Als jij je emoties niet in bedwang kan houden en je gaat afreageren door voorwerpen naar de tegenstander te gooien, moet je lekker thuisblijven waar je lekker zonder dat iemand het ziet je vrouw een klap kan verkopen als de tegenstander scoort.
0 0
Oliveira
Slecht gedrag belonen? Ik welk deel van de wereld leven we?
5 0
chloorbestendig
TOP reactie, Ajax zou het met bier gooien juist moeten stimuleren, heel goed!
2 -2
Redrum
Hoe kwaad je mij ook maakt, ik ga echt niet met mijn kostbare bier lopen smijten.
11 -2
Dick
Ik kreeg ze zelf in mijn nek bij beide Ajax goals .....zou Ajax hier ook tegen op treden? Zit op 2e ring en stonk aardig naar de alcohol toen ik thuis kwam.
0 -2
Dick
En voor duidelijkheid, ik zit er niet mee hoor....kan wel begrijpen dat ze de lucht ingaan bij een Ajax goal !
3 0
Woodenshoe
Dat is toch totaal iets aanders joh...
0 0
Dick
Nee, gooien is gooien. Of het nou uit woede of vreugde is, het blijft gooien van bier of andere dranken.
0 -1