Jansen: 'Merk dat ze denken: waar ging het om?

JesseTH, 26-08-2018 om 20:55, 24214 views, Ziggo Sport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft geprobeerd leidende mannen als Wim Jonk en Dennis Bergkamp bij elkaar te houden bij Ajax. De belangenbehartiger merkt dat de betrokkenen zich nu, enige tijd na de botsingen binnen de club, afvragen wat nu ook alweer het probleem was.

'Als je naar dat proces kijkt, leek het op een gezin met kinderen waar je veel om geeft maar die ook erg veel ruzie hadden', begint Jansen te vertellen bij Rondo. 'Ik heb aan alle kanten geprobeerd ze bij elkaar te houden, gewezen op het feit wat Cruijff ook aan hen had verteld: als jullie bij elkaar blijven, trouw blijven, elkaar steunen en jullie niet laten uitspelen door derden, dan kun je er een tweede Bayern München-structuur van maken.'

Toch werd het geheel uit elkaar gespeeld. 'Wanneer spelers vanuit hun emotie boos worden op elkaar, dan zijn ze ook echt boos. Het is een proces dat loopt voor een hele lange periode. Dat begint te brokkelen, dat zijn relaties. Ik merk wel dat ze nu in een fase komen waarin ze denken: waar ging het om?'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Hier blijkt maar weer eens, deze twee zijn niet geschikt voor leidinggevende functies
Ze hadden nog jaren training kunnen geven aan onze jeugd
Types als Hiddink en Beenhakker hadden dit opgelost.
Dood en dood zonde
2 -2
MosesD
En zo is het precies. Jonk is een prima trainer (Bergkamp ook, maar die meer individueel, vermoed ik), maar het zijn beide totaal geen managers die een hele club/opleiding kunnen aansturen. Daar komt zoveel meer bij kijken. Zonde.
1 0
Schwalbino
Kan iemand me uitleggen waarom het ging :)
0 0
Ozymandias
In het kort: Bergkamp vond dat Jonk zich te veel door Jonking een kant op liet leiden waarbij niet de voetbaltrainers (elftaltrainers, techniektrainers, etc.) maar de performance coaches leidend waren. Bergkamp zei het vertrouwen in Jonkind op en Jonk bleef achter Jonkind staan.
4 0
Web
Ja zo zie ik het ook.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gewoon een klote jaar, iedereen was emotioneel op dat moment, suporters, spelers, clubleiding.
heb mij er altijd druk om gemaakt dat oud ajacied boos de deur uitliepen of mensen met witte doekjes liepen te zwaaien.
die mensen zijn niet voor niks met veel voorliefde voor de club ooit weer teruggekeerd. we hebben ook veel te danken aan ze.

als iemand niet fuctioneert moet je dat ook meenemen in een besluit en niet bot op straat rotten vlak voor de kerst. geef elkaar gewoon een hand en geef gewoon aan dat dit gewoon niet gaat werken, en probeer iemand betrokken te houden bij de club.
maar nogmaals het waren emotionele tijden.
ik hoop dat het ooit weer goed gaat komen met die oude vriendengroep.
0 0
Indojood
Cruijff was duidelijk in zijn commentaren. Jonk was de enige die zich aan de afspraken hield. Lees zijn boek. De anderen hebben het verkloot. Zou Jonk heel graag zien terugkeren.
9 -4
T.reckveugel
Hennie Henrichs heeft het namens de kliek die bepaalt allemaal stuk laten maken. Zijn raad, met zogenaamde vrienden van Cruijff, heeft gefaald en zit nu op het ereterras de gebraden haan uit te hangen. Zag Freek de Jonge met Danny Blind, Jack Spijkerman zit er, allemaal hofnarren voor het ouwe jongensnetwerk dat graag op 175 miljoen zit. Plucheplakkende bekerpoetsers, de overgebleven voetballers zijn het alibi voor die boevenbende. Hoofddoel is de Champions League halen, met Cruijff en zijn ideeën zouden we nu voor de winst gaan. Zonder te zeggen dat we die zouden winnen, maar dat is Manchester City ook nog nooit gelukt
9 -3
stefanwillem
Dat Henrichs het verkloot heeft daar geef ik je gelijk in. Maar dat we volgens de visie van Cruijff nu voor champions league winst zouden gaan is nogal overdreven. Er is nogal wat veranderd op voetbalgebied en vooral financieel blijven we heel ver achter. Daarbij opgeteld de waardeloze competitie. Cruijff’s idealen (hoe goed ze ook klonken) waren ook allang niet realistisch meer.
1 -6
Babangida83
Jij ben er zo eentje die ook niet dacht dat ze de finale van de Europa League zouden halen. Al zijn ambitie bijstelt van tevoren om maar vooral niet teleurgesteld te raken als het dan niet lukt. Tja, dan haal je het in ieder geval nooit.

Cruijffs idealen waren hetzelfde toen hij begon te voetballen, toen hij coach werd en toen hij terugkwam als consultant. In alle gevallen liepen we mijlenver achter op het buitenland qua geld. In alle gevallen heeft hij ons de hoop weer gegeven en gepresteerd met echt jeugdtalent (geen siem de jongs, b.v.). De eerste keer was daar natuurlijk Michels ook heel belangrijk. Maar het was daarbij ook zeker Cruijff. En in alle gevallen hebben we een Europa cup finale gehaald.

Zo lang het jeugdbeleid vooruitstrevend blijft, dan kunnen we pieken. En hoe ver dat reikt, dat weet niemand. Maar dat het ver kan reiken, dat weet wel iedereen. Alleen Henrichs interesseert dat niet. Die wil gewoon lekker z'n stekkie behouden. Daarbij is CL voetbal erg belangrijk. Niet meer, niet minder. Dan blijft het lekker rustig in de tent en kan hij lekker het mannetje spelen.
6 0
AFCA.
Nou, trots opzij zetten en allemaal je Ajax hart latem spreken. Jonk en Jongkind terug en carte blanche geven wat betreft de jeugdopleiding. La Ling erbij ter ondersteuning van Vd Sar.
5 -5
gi0vanni
Het is nog geen 1 april. Dus een beetje vroeg voor grappen.
0 -2
BRAMHOUTEN
cart blanche nog wel. jongkind met zijn polsstokhoogspringers.. dan komt het echt goed
1 -2
Bensco
Jonk en Jongkind waren je kans als Ajax zijnde om een opleiding te creëren die innovatief was en zich zou onderscheiden van alle andere opleidingen ter wereld. Voetballers kunnen leren van andere sporten, Cruijff was daar van overtuigd. Sprinters kunnen je leren rennen, rugbyspelers je leren incasseren en krachtsporters je sterker maken. Alleen met een bal spelen maakt je als voetballer maar beperkt sterk. Je moet jezelf, in deze voetbalwereld, steeds meer gaan opstellen als topatleet ipv alleen een voetballer. Anders leid je pure middelmaat op.
2 0
MosesD
De specialisten uit andere sporten zijn er nog steeds.
0 -2
T.reckveugel
Dus ze zijn nog met het plan bezig? Zegt vd Sar ook, allemaal bullshit, krampachtig vasthouden aan het pluche. Farizeeërs zijn het
1 -1
MosesD
Ach,je moet het hele plan ook niet groter maken dan het is. Feit is dat er nog steeds met specialisten wordt gewerkt. Er zijn er alleen wat uitgegaan toen Jonk vertrok. Bergkamp vond dat het er teveel waren. Dat zou goed kunnen. Hoe dan ook, het gaat prima met de opleiding. Er heerst rust bij de club, we kunnen ons weer eens plaatsen voor de CL en we hebben een prima selectie (hoewel ik er graag nog een buitenspeler bij zie). Hup Ajax!
0 -1
T.reckveugel
Je kunt ook gewoon niet reageren
0 -1
MosesD
Doe dat dan ook niet jongen.
0 0
Bensco
Met Jonk zijn 11 andere FTE’en uit de jeugd opleiding vertrokken en nooit opgevuld. Bijna allemaal kwamen ze uit de performance afdeling.
3 0
Babangida83
Voorbeeldje. Wielrenners zijn heel goed in het snel herstellen van dag tot dag. Die kennis zouden wij erg goed kunnen gebruiken, nu 2 dagen voor Kiev. Ander sporten geven andere interessante inzichten. Daarnaast, omdat de commercie lager is, zie je in andere sporten sporters veel meer leven voor hun sport. Echte topsportmentaliteit. Er hangt veel meer vanaf voor hen. Die mentaliteit is zo belangrijk voor een goede jeugdopleiding. En zorgt er gelijk ook voor dat spelers daarom dus niet snel voor een Arsenal gaan kiezen als ze 16 zijn om de focus meer op sport komt te liggen dan geld en andere bijzaken.
2 0
Web
Man weet jij wel dat wielrenners andere spieren gebruiken dan atleten en voetballers, en dat die veel sneller herstellen.

Als je helemaal geen verstand van belastbaarheid hebt, begin er dan niet over.

Natuurlijk kun je leren van andere sporten, maar daar zijn ze nog steeds mee bezig, de verhoudingen waren niet goed.
0 0
Babangida83
Kan je me dan uitleggen wat dat uitmaakt betreft de hersteltechnieken? Zoals icen etc.

Denk dat het punt dat ik maak overigens wel duidelijk is. Maar ben geïnteresseerd naar je antwoord
0 0