'Zelf opgeleide jongens ken ik natuurlijk wel'

door Thijs Zwagerman 3

'Zelf opgeleide jongens ken ik natuurlijk wel'

door Thijs Zwagerman 3

Laatst geüpdatet

Het zal voor Jan Olde Riekerink zaterdagavond raar aanvoelen om het tegen Ajax op te nemen. De trainer van SC Heerenveen was in verschillende functies liefst elf jaar werkzaam bij de Amsterdammers en draagt Ajax een warm hart toe, maar zaterdagavond wil hij niets liever dan winnen.

'Natuurlijk, Ajax roept warme gevoelens bij me op, maar dat is geen reden waarom ik per se van ze wil winnen. Ik hoop gewoon dat wij een goede wedstrijd spelen en niet verliezen', zo zegt Olde Riekerink tegen het Friesch Dagblad. De oefenmeester van SC Heerenveen blijkt veel Ajacieden persoonlijk te kennen.

'Toen ik in De Meer begon, had ik veel jongens onder mijn hoede die later het eerste hebben gehaald. Urby Emanuelson, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart: noem ze allemaal maar op. En ook de meeste zelf opgeleide spelers die nu in Ajax 1 spelen, ken ik natuurlijk wel. Van het uitreiken van de bloemen bij kampioenschappen tot aan het evaluatiegesprek.' Dit laatste deed Olde Riekerink in zijn toenmalige functie van hoofd jeugdopleiding van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.