Vieira content: 'Zochten een spits van wereldklasse'

door Jesse ter Haar 14

Vieira content: 'Zochten een spits van wereldklasse'

door Jesse ter Haar 14

Laatst geüpdatet

Patrick Vieira is zeer te spreken over de komst van Kasper Dolberg naar OGC Nice. De huidig trainer van de Franse ploeg is onder de indruk van de technische kwaliteiten van de spits, maar heeft ook een zwak voor de bescheiden mentaliteit van Dolberg.

'Het was ons doel een spits van wereldklasse te vinden om ons team naar een andere dimensie te brengen', vertelt Vieira tegenover L'Équipe. 'Er is lang aan zijn komst gewerkt. Technisch is Kasper heel comfortabel aan de bal. Ik vind zijn bescheidenheid ook leuk. We zijn erg blij om hem hier te hebben. Hij heeft niet veel getraind bij Ajax, maar het is belangrijk dat wij weten waar hij toe in staat is.'

Dolberg maakte voor 20,5 miljoen euro de overstap naar de Ligue 1. In zijn tijd in Amsterdam kwam de Deen, ondanks dat hij veel kritiek te verduren kreeg, toch tot een aantal van 45 goals. De spits had daar 119 duels in het shirt van Ajax voor nodig.

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.