Sparta Rotterdam speelt vanaf volgend seizoen weer op natuurgras

door BadembaBarrie 56

Bron Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam speelt vanaf volgend seizoen weer op natuurgras

door BadembaBarrie 56

Bron Sparta Rotterdam

Laatst geüpdatet

Sparta Rotterdam ruilt met ingang van het aankomende seizoen de kunstgrasmat weer in voor natuurgras. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. Sparta geeft aan met de terugkeer naar natuurgras een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

'We hebben de afgelopen seizoenen, in overleg met de technische leiding, telkens de sportieve voor- en de nadelen afgewogen en daarop een besluit genomen', vertelt algemeen directeur Manfred Laros op de Spartaanse site. 'Vandaag hebben wij als club een ander besluit genomen, we keren terug naar gras en vervullen daarmee een langgekoesterde wens van elke Spartaan en voetballiefhebber.'

Sparta koos er in 2014 voor om over te stappen op kunstgras wegens financiële redenen, mede ingegeven door het jarenlange verblijf in de Eerste Divisie. Nu de club van de afgelopen zes seizoenen er vijf in de Eredivisie heeft gespeeld, is de clubkas weer dusdanig aangevuld dat er een grasmat kan worden aangelegd die ook fatsoenlijk onderhouden kan worden.

Nog twee clubs met kunstgras

Sparta was één van de drie overgebleven Eredivisieclubs die hun thuiswedstrijden nog op kunstgras spelen. De overige twee clubs zijn SC Cambuur en Heracles Almelo. Cambuur zal in 2023 in een nieuw stadion gaan spelen met een natuurgrasmat. Heracles lijkt, ondanks meerdere verwoede pogingen van overige Eredivisieclubs, echter niet snel van plan over te gaan op natuurgras.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties