PSV speelt zich in slotfase alsnog langs FC Basel

door Jesse ter Haar 52

PSV heeft dinsdagavond een nipte overwinning geboekt op FC Basel. De Eindhovenaren kwamen op voorsprong, waarna de opponent laat in de tweede helft op haar beurt op voorsprong kwam. In de slotfase boog PSV de wedstrijd alsnog om in een 3-2 zege en dus gaat het met een voorsprong naar Basel voor de return.

In de eerste fase van de eerste helft leek er voor PSV geen vuiltje aan de lucht. De nummer twee van de Eredivisie van vorig seizoen was de ploeg met het initiatief en kwam dan ook op voorsprong. Nadat een poging van Donyell Malen nog tegengehouden kon worden door de doelman, kon Bruma de rebound binnen tikken.

Op slag van rust was het Albian Ajeti die de Zwitserse opponent weer hoop gaf. PSV liet veel ruimte open in de omschakeling, waardoor de jongeling van Basel door kon lopen en af kon ronden. Na de pauze ging PSV op zoek naar de voorsprong, maar die kwam er voor de tegenstander. Het was Omar Alderete die scoorde. De wedstrijd leek zodoende verloren te gaan, totdat Lammers erin kwam. Uit een voorzet kopte de spits knap de 2-2 binnen.

Met de 2-2 was het nog niet gedaan. In de blessuretijd was het Érick Gutiérrez die de bal inbracht vanaf de rechterflank. In eerste instantie leek de bal voor weinig gevaar te zorgen, totdat Malen voor het doel opdook. Achter het standbeen langs zorgde hij voor de winnende treffer.

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud.