Oranje Leeuwinnen verpulveren Noord-Ierland

door SJvanveen 2

Oranje Leeuwinnen verpulveren Noord-Ierland

door SJvanveen 2

Laatst geüpdatet

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond een klinkende zege geboekt op Noord-Ierland. Het WK-kwalificatieduel in Eindhoven werd met liefst 7-0 gewonnen.

In het Phillips Stadion waren 30.238 aanwezigen, een ongekend aantal voor bij een vrouwenvoetbalwedstrijd. De fans op de tribune kregen een spectaculaire vertoning te zien van de Oranje Vrouwen, want de tegenstander was nergens en zag zeven maal de bal in het doel belanden. Binnen tien minuten opende ster Lieke Martens de score. Opnieuw Martens, Vivianne Miedema en Sherida Spitse bepaalden de ruststand op 4-0.

Na rust wisten de Oranje Leeuwinnen niet van ophouden en ging men na ongeveer een uur vrolijk verder met scoren. Shanice van der Sanden was na een poging van Martens de doelpuntenmaker en even later volleerde Spitse haar tweede goal van de avond tegen de touwen. Het slotakkoord was voor Noord-Ierland zelf, dat in eigen doel schoot. Zo eindigde het duel in 7-0.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.