Olde Riekerink: 'Het leek mij geen penalty'

door Finn Dekker 25

Jan Olde Riekering vindt dat Heerenveen zaterdagavond geen aanspraak maakte op punten in eigen huis tegen Ajax. De trainer van de Friezen, die een verleden heeft in Amsterdam, vond de bezoekers vele malen beter. Heerenveen had daarnaast het geluk niet mee, waar dat bij Ajax juist mee zat, stelt Olde Riekerink.

'Als je 0-4 wint, heb je verdiend gewonnen, vind ik. Je moet tegen Ajax wat geluk hebben. Dit soort wedstrijden zijn heel lastig. Tegen Ajax worden andere dingen gevraagd', vertelt de coach aan de NOS. 'De eerste helft hebben we het niet onvoldoende gedaan. In de rust zag ik dan ook mogelijkheden om in de tweede helft op gelijke hoogte te komen.'

Na rust viel het kwartje echter de kant van Ajax op, mede door een discutabele strafschop. 'Het leek mij geen penalty. Het was een zware straf. We hebben niet het geluk gehad.' Met of zonder penalty, Ajax was een maatje te groot. 'Ajax is gewoon goed. Als je druk zet tegen Ajax, dan voetballen ze daaronder uit. Dat is een kwaliteit van die spelers.