Leeuwenburgh: 'Voelt af en toe als permanente vakantie'

door Bart Veenstra 1

Leeuwenburgh: 'Voelt af en toe als permanente vakantie'

door Bart Veenstra 1

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Peter Leeuwenburgh heeft het enorm naar zijn zin in Zuid-Afrika, zo vertelt hij tegenover Omroep Flevoland. De goalie vertrok vorig jaar na veertien jaar Ajax naar Cape Town City en in zijn eerste seizoen maakte hij een goede indruk bij de Zuid-Afrikaanse club.

Cape Town City eindigde de competitie als vierde en daarnaast wist de ploeg de nationale beker te winnen. In de bekerfinale was er een hoofdrol voor Leeuwenburgh door twee strafschoppen te stoppen in de penaltyreeks. Het cultuurverschil met Nederland is groot. Vooral de rituelen voor een wedstrijd deden hem verbazen. 'Vlak voor de warming-up staan de spelers op in de kleedkamer en gaat iedereen dansen en zingen. Iedereen doet mee. Pas na 10 minuten zingen en dansen begint men uiteindelijk aan de warming-up.'

Het leven in Kaapstad bevalt Leeuwenburgh ook erg goed. 'Het is hier acht maanden per jaar tussen de 25 en dertig graden en we trainen 's morgens. Het eten en drinken is beter dan in Nederland en ook nog eens goedkoper. Af en toe voelt het als een permanente vakantie', aldus de goalie, die binnenkort begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties