Frankrijk knokt zich terug na achterstand en wint de Nations League

door Jesse ter Haar 9

Frankrijk heeft zich zondagavond gekroond tot de winnaar van de tweede editie van de Nations League. In de finale kwam het op achterstand tegen Spanje, maar die schade werd algauw weer weggepoetst.

Tijdens de eerste helft van het duel gebeurde er maar weinig noemenswaardigs, maar na ruim een uur voetballen barstte het los. Na 63 minuten was het Mikel Oyarzabal die de wedstrijd openbrak na een lange pass van Sergio Busquets, maar die voorsprong zou niet lang blijven staan.

Nog geen twee minuten na de voorsprong immers, trok Frankrijk de stand alweer gelijk. Karim Benzema kreeg de bal voor zijn voeten, waagde een poging en schoot de bal fabelachtig tegen het net. Tien minuten voor tijd zorgde Kylian Mbappé voor de Franse voorsprong. Theo Hernandez stak hem op het randje van buitenspel weg, waarna de wereldster niet faalde en de 1-2 eindstand op het bord zette.

De afgelopen Nations League-campagne werd voor het Nederlands elftal geen succes. In de groepsfase moest het Italië voor zich dulden en dus strandde het al in die ronde. Tijdens de vorige editie, de eerste, reikte Nederland nog tot de finale. Die verloor het destijds echter van Portugal.