60.000 fans aanwezig bij halve finales en finale op Wembley

door Melle Goekoop 7

Bron SkySports

60.000 fans aanwezig bij halve finales en finale op Wembley

door Melle Goekoop 7

Bron SkySports

Laatst geüpdatet

De halve finales en de finale van het EK worden gespeeld op Wembley onder toezicht van 60.000 voetbalfans. Dat is naar voren gekomen uit de gesprekken tussen de regering van het Verenigd Koninkrijk en de UEFA, aldus SkySports.

Eerder werd Budapest nog genoemd als een mogelijke plek voor de finale vanwege het aantal fans dat daar in het stadion mogen zitten. Nu heeft de Britse regering echter een overeenkomst gesloten met de UEFA dat 75 procent van het stadion vol mag zitten in de climax van het Europese toernooi.

UEFA-president Aleksander Ceferin is verheugd: 'Dit toernooi is baken van hoop voor mensen dat wij terug aan het keren zijn naar een normale manier van leven. Dit is de volgende stap langs die route. Ik ben de Premier dankbaar voor zijn harde werk om deze maatregelen te treffen om het toernooi een groot succes te maken in de laatste rondes.'

Ook de minister van Cultuur, Oliver Dowden, is blij: 'De finales beloven een onvergetelijk moment te worden in ons nationale herstel van de pandemie.' De halve finales en finale worden gespeeld op 6, 7 en 11 juli en krijgen het grootste publiek bij een sportevenement in het Verenigd Koninkrijk sinds vijftien maanden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties