Weijs: 'Middenveld van Ajax was te statisch'

door giobelloni 12

Weijs: 'Middenveld van Ajax was te statisch'

door giobelloni 12

Laatst geüpdatet

Willem Weijs, oud-jeugdtrainer van Ajax, vond het middenveld van Ajax heel statisch in de wedstrijd tegen Feyenoord. Dat vertelt hij in zijn analyse bij het programma FC Afkicken. Daarnaast ziet Weijs dat Ajax de backs meer in het spel betrekt.

De trainer van NAC O19 constateerde dat Feyenoord snel probeerde om de aanvallend ingestelde Frenkie de Jong vast te zetten waardoor Matthijs de Ligt de aanvoer naar het middenveld moest verzorgen, maar juist daar viel Ajax volgens Weijs tegen. 'Het middenveld van Ajax was heel statisch. Ze werden allemaal man-op-man gedekt en dan verwacht je positiewisselingen zodat je ergens een overtal situatie kan creëren, maar dat gebeurde helaas niet.'

Kees Kwakman zag dan ook een trend waarbij de backs van Ajax meer in het spel betrokken werden. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in twee doelpunten. 'Dat zijn dingen die Pep Guardiola bij Manchester City en eerder bij Bayern München al liet zien. Ik weet niet precies of dat de hand van Ten Hag is, maar het zou wel kunnen', aldus Weijs.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.