Vissers tegen De Boer: 'Toen gingen jullie kloten'

door Gino Haverkamp 6

Vissers tegen De Boer: 'Toen gingen jullie kloten'

door Gino Haverkamp 6

Laatst geüpdatet

De miljoenentransfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona zou mogelijk voor wrijving binnen de Ajax-selectie gezorgd hebben. Dat denkt Willem Vissers. De journalist, die maandagavond te gast was bij Natafelen met Kees op FOX Sports, ziet gelijkenissen tussen het Ajax van nu en het Ajax van eind jaren negentig.

Vissers onderbouwt zijn stelling door zich te richten op Ronald de Boer, die maandagavond tafelgenoot van Vissers was bij Natafelen met Kees. 'Jullie waren kampioen in 1998, toen gingen jij en Frank kloten en is het hele team uit elkaar gevallen.' De journalist van De Volkskrant doelt hierbij op de arbitragezaak die de De Boer-broertjes hebben aangespannen tegen Ajax om een vertrek naar FC Barcelona af te dwingen.

'Misschien is Frenkie nu wel vrij in zijn hoofd, maar er zijn ook andere ploeggenoten. Iedereen wil de transfer maken die De Jong gaat maken. Hakim Ziyech wil dat. Matthijs de Ligt wil dat. En De Jong heeft hem al.'

Nederlands volleybalteam

Vissers ziet niet alleen gelijkenissen met het Ajax van 1998, maar ook met het Nederlands volleybalelftal van het begin van de negentiger jaren. 'Ik ben ooit met het volleybalteam mee geweest. Zij hadden de afspraak gemaakt dat niemand van dat team naar het buitenland ging tot en met de Olympische Spelen van 1992. En toen ging er één naar München en één naar Italië, die jongens werden met de nek aangekeken door de rest. Opeens ging het over BMW's en grote huizen in de kleedkamer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.