Telegraaf roemt koopmansgeest Overmars

door Bart Veenstra 67

Telegraaf roemt koopmansgeest Overmars

door Bart Veenstra 67

Laatst geüpdatet

Directeur spelersbeleid Marc Overmars staat er goed op bij De Telegraaf. De krant roemt de koopmansgeest van de beleidsbepaler, waardoor Ajax nu de juiste selectie heeft om na vier seizoenen zonder landstitel weer eens kampioen te worden.

De Telegraaf schrijft onder meer over transfervrije aanwinsten als Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne, die beiden hun waarde bewezen hebben, en bovendien waren er nog een drietal 'koopjes'. 'Het meest trots zal de directeur spelersbeleid echter zijn op de koopjes André Onana, Frenkie de Jong én Nicolas Tagliafico', aldus de krant, die schrijft dat Onana (350.000 euro), De Jong (300.000 euro) en Tagliafico (4 miljoen euro) voor relatief lage bedragen werden binnengehaald.

Ook is er aandacht voor de trendbreuk bij Ajax. De laatste jaren verkocht Ajax veel spelers voor vele miljoenen euro's en afgelopen zomer 'werd het tegen de plinten kotsende geld ook met bakken uitgegeven'. 'Volgens de visie van Johan Cruijff, die vond dat gaten in de opleiding moesten worden opgevuld met aankopen', doelt de krant onder meer op Dusan Tadic (11,4 miljoen euro), Daley Blind (16 miljoen euro).

Toch is er ook nog een puntje van kritiek op Overmars te vinden. 'Natuurlijk is niet elke aankoop van Overmars een voltreffer, want Mateo Cassierra, Max Wöber, Luis Orejuela en Rasmus Kristensen zijn tot dusverre op zijn zachtst gezegd geen versterkingen gebleken. Maar al met al heeft Ten Hag een selectie in handen waarmee hij na vier jaar zonder prijzen in Amsterdam kampioen moet worden en Europees een woordje mee kan spreken.'

Het volledige artikel over Marc Overmars is hier te lezen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties