Stevens: 'Schuurs sneller dan Veltman'

door SJvanveen 26

Stevens: 'Schuurs sneller dan Veltman'

door SJvanveen 26

Laatst geüpdatet

Huub Stevens vindt het dapper van Perr Schuurs dat hij van Fortuna Sittard naar Ajax is gegaan. De Limburgse verdediger kon de 'makkelijkere weg' kiezen richting PSV, maar koos voor de extra uitdaging en vertrok naar Amsterdam.

'Hij heeft wel een risico genomen', begint Stevens in gesprek met De Telegraaf. 'Van Fortuna Sittard naar Ajax is een grotere stap dan van Fortuna Sittard naar PSV. De cultuur in Amsterdam is harder en dan moet je sterk in je schoenen staan. Nu geloof ik wel dat dat bij Perr (Schuurs, red.) het geval is. Er spreekt in ieder geval vertrouwen uit als je deze stap aandurft', aldus de voormalig oefenmeester.

Schuurs had een leerzaam eerste seizoen in vooral Jong Ajax, maar startte de huidige voetbaljaargang positief. Hij stond meermaals in de basis en concurreert volop met Joël Veltman voor een basisplaats centraal in de defensie. Stevens zelf denkt dat Schuurs op korte of lange termijn Veltman vervangt. 'Schuurs is sterker met het hoofd, sneller en voetballend doet hij niets voor hem onder. Daarom verwacht ik dat Schuurs op termijn in het elftal zal komen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.