Spaan hekelt Doyen-artikel Volkskrant

door SJvanveen 11

Spaan hekelt Doyen-artikel Volkskrant

door SJvanveen 11

Laatst geüpdatet

Henk Spaan vindt het artikel van De Volkskrant over Ajax, contracten van jeugdspelers en Doyen Sports Group, volstrekte onzin. 'De ironie wil dat Fulco van Kooperen, de intermediair die samenwerkt met Matthew Kay van de marketingtak van Doyen, nog nooit een speler aan het buitenland heeft verkocht', schrijft de columnist.

Daarnaast zijn er bij de ondertekeningen van de contracten duidelijke afspraken gemaakt. 'Zowel bij Cerny, Van de Beek als Nouri, die op verzoek van Overmars tegelijk hebben getekend tegen dezelfde voorwaarden, zijn drie contracten opgemaakt: één tussen de speler en de club, één tussen de speler en de makelaar en één tussen de makelaar en de club. Onder alle drie de contracten staat de handtekening van de speler.'

De journalist vindt verder dat De Volkskrant met twee maten moet meten. Donyell Malen, Timothy Fosu Mensah en Mink Peeters vertrokken immers voor veel grotere bedragen naar het buitenland, dan dat Nouri, Van de Beek en Cerny verdienen. 'Ik hoop dat de Volkskrant ook uitzoekt hoeveel geld bij die transfer in het spel is', sluit Spaan af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.