Spaan: 'Álvarez mag in elk geval niet weg'

door Melle Goekoop 23

Bron Het Parool

Spaan: 'Álvarez mag in elk geval niet weg'

door Melle Goekoop 23

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is van mening dat Ajax Edson Álvarez koste wat kost moet behouden. Stade Rennes zou serieus achter de middenvelder van Ajax hebben gezeten en meldde De Telegraaf dat er bod van twintig miljoen euro zou zijn uitgebracht. Ajax heeft volgens Spaan Álvarez enorm hard nodig in de titelstrijd met PSV.

'Noni Madueke is een van de spelers die van PSV een ­concurrent voor Ajax maken', begint de columnist in het Parool. 'Mario Götze, Cody Gakpo en Marco van Ginkel zijn andere geduchte tegenstanders. Het zal deze competitie tot een van de spannendste van de laatste jaren maken. Ik ben er niet rouwig om dat ze Ajax tot scherpte dwingen.'

'Álvarez mag in elk geval niet weg', stelt Spaan. 'Het zou me niet verbazen als dat het eerste gevolg is van de 4-0 van vorige week zondag toen het middenveld van Ajax een harde les kreeg voorgelegd. Rennes heeft serieus achter Álvarez aangezeten, maar vrijdag kwam de definitieve weigering tot onderhandelen van Overmars.'

De Oranje Pirlo

'Als het waar is dat Louis Van Gaal van Daley Blind de Oranje Andrea ­Pirlo wil maken en Blind vraagt ook aan Ten Hag op die positie te worden tewerkgesteld, ben ik benieuwd welke Ajax-middenvelder sneuvelt, vooral in de Champions League', gaat Spaan verder die vervolgens de statistieken van Ibrahima Sangaré, Ryan Gravenberch en Blind vergelijkt. Daaruit blijkt dat de Ivoriaan van PSV vaker de bal verovert dan de twee Ajacieden, waaruit de conclusie wordt getrokken dat Ajax Álvarez hard nodig heeft.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.