Pot 'overdrijft': 'Zaterdag landstitel op het spel'

door Bart Veenstra 9

Pot 'overdrijft': 'Zaterdag landstitel op het spel'

door Bart Veenstra 9

Laatst geüpdatet

Columnist Menno Pot van Het Parool geeft het zelf al toe: met deze column gaat hij overdrijven. Zijn verhaal is wat hij noemt een wanhopige poging om Ajax - FC Emmen in de Ajaxbeleving enig extra gewicht te geven.

Pot zag Ajax weer een goede Europese thuiswedstrijd spelen tegen een sterke tegenstander. 'Dan zal het zaterdag tegen FC Emmen wel 0-0 worden: negentig minuten van elke doortastendheid gespeend wandelvoetbal in een gelaten zwijgende Johan Cruijff Arena', vreest Pot, die spreekt over een cruciale zaterdag. 'Het is D-Day. Het uur van de waarheid. Ajax-FC Emmen is een finale, van kapitaal belang voor het verdere verloop van de Ajaxjaargang.

Uiteraard doelt Pot op de eerdere goede Europese wedstrijden die werden afgewisseld met moeizame wedstrijden in de Eredivisie: 1-1 tegen Heracles Almelo, 0-1 zege bij VVV-Venlo. 'Dat betekent dat nog één kans resteert om te accelereren. Om er tegen een bescheiden eredivisietegenstander al voor rust een stuk of drie in te schieten - en na rust nog een stuk of twee.'

Wanneer dat niet gebeurt, verwacht Pot dat het wéér modderen wordt. 'Dan is er sprake van een patroon. Dan zal driemaal weer eens scheepsrecht zijn en zullen we moeten accepteren dat Ajax hooguit tegen Feyenoord en PSV wat peper in het eigen rectum zal inbrengen, maar tegen alle anderen niet. Dan wordt het een seizoen van smoesjes per strekkende meter, van elk weekend 'aan onszelf te wijten', 'een leermoment', 'we begonnen niet goed' en hier en daar een reddende VAR. En dus uiteindelijk géén landstitel. Dát staat op het spel, zaterdag. Niets minder dan dat.'

Aan iedereen laten zien dat wij de beste zijn? Scoor dan nu de WZAWZDB-snapback in de webshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.