'Niet raar om per tegenstander te kijken wie je opstelt'

door Gino Haverkamp 4

'Niet raar om per tegenstander te kijken wie je opstelt'

door Gino Haverkamp 4

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag rouleert veel met zijn basisopstelling en dat is volgens Jeroen Elshoff, commentator bij de NOS, niet meer dan logisch. In de Voetbalpodcast van de NOS legt hij uit waarom.

De ene wedstrijd speelt Ajax met Kasper Dolberg in de spits, de wedstrijd erna is het de beurt aan Klaas-Jan Huntelaar en een week later staat Dusan Tadic in de punt van de aanval met Hakim Ziyech achter zich. 'Ik vind het niet raar dat je per tegenstander kijkt wie je opstelt. Tegen wie speel je en hoe kan je het dat beste aanpakken? Ik vind het ook heel moeilijk te zeggen wat nou Ajax' beste basiself is', aldus Elshoff.

'Ten Hag heeft meerdere spelers die hij tevreden moet houden. Kijk bijvoorbeeld naar Donny van de Beek begin dit seizoen. In wedstrijden als tegen ADO Den Haag kan je rouleren en die spelers de kans geven. Dat managet hij goed', vervolgt de verslaggever.

In het kader van de opstelling aanpassen aan de tegenstander, stelt Elshoff dat Ajax woensdagavond tegen Feyenoord moet aantreden in de 'Real Madrid-opstelling', met Dusan Tadic in de punt van de aanval en David Neres in de basis.

Lasse Schöne

Tegen ADO Den Haag begon Lasse Schöne op de bank en werd niet bepaald gemist. Hij kwam wel binnen de lijnen, maar Ajax stond toen al voor. Jan Roelfs, eveneens aanwezig bij de podcast, vindt echter dat de Deen wel aan de aftrap moet verschijnen in de bekerklassieker. 'Hij is van toegevoegde waarde met zijn vrije trappen. Tegen teams waarbij je veel kansen krijgt is dat niet cruciaal, maar wanneer je minder kansen krijgt wel. Je krijgt een vrije trap op zeventien meter en hij schiet hem er zo in. Tegen Feyenoord zou ik ook daar aan denken', aldus Roelfs.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.