'KNVB wist dat ze juridisch zwak stonden'

door Gino Haverkamp 33

'KNVB wist dat ze juridisch zwak stonden'

door Gino Haverkamp 33

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen vindt dat PEC Zwolle niet slim heeft gehandeld in de zaak rondom het verzetten van de wedstrijd tussen de Zwollenaren en Ajax. Dat zegt de journalist in zijn column in De Telegraaf.

Het duel zou aanvankelijk dit weekend gespeeld worden, maar de KNVB heeft de wedstrijd uitgesteld zodat Ajax een vrij weekend heeft en zich optimaal kan voorbereiden op de kraker met Real Madrid. PEC Zwolle was het er niet mee eens en stapte naar de arbitragecommissie van de KNVB, maar die vond zichzelf niet bevoegd waarna de club de zaak liet voor was het is.

Onverstandig volgens Driessen. PEC Zwolle liet zich juridisch bijstaan door advocate Marjolijn Lips, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. Driessen: 'Met Lips liet PEC z’n belangen niet behartigen door het vrouwelijke equivalent van Perry Mason. Zelfs een eerstejaars rechtenstudent zou haar hebben verteld dat de arbitragecommissie nooit bevoegd zou zijn hierover te oordelen. De slimme KNVB-advocaat Harro Knijff maakte korte metten met Lips en PEC.'

Driessen stelt dat de voetbalbond zelf ook wist dat het juridisch niet sterk stond. 'Dat wist KNVB-jurist Mark Boetekees als geen ander. Hoewel ze in Zeist altijd hard roepen dat ze er zijn voor de clubs, hield Boetekees zich schuil en liet PEC en Lips nat gaan. Dat span miste daarna een tweede kans voor open doel door niet alsnog naar de kortgedingrechter te stappen, terwijl het hele dossier klaar lag. 'De grootste gotspe blijft dat de KNVB haar kerntaak ,een eerlijk verloop van de Eredivisie, verminkt en bewust meewerkt aan competitievervalsing. Zonder enige juridische grond hebben ze zich in Zeist uitgeleverd aan het machtsdenken van Ajax in plaats van de club te wijzen op de eigen verantwoordelijkheid.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.