George baalt nog altijd: 'Had graag voor Nigeria willen spelen op OS '96'

door NickOoms 22

Bron Goal.com

George baalt nog altijd: 'Had graag voor Nigeria willen spelen op OS '96'

door NickOoms 22

Bron Goal.com

Laatst geüpdatet

Finidi George baalt nog altijd dat hij geen onderdeel was van de Nigeriaanse selectie die aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta (V.S.) deelnam. Nigeria wist uteindelijk in de finale af te rekenen met de leeftijdsgenoten van Argentinië (3-2 winst) en won zodoende de gouden medaille.

'Ik had de pech dat ik niet één van de drie dispensatiespelers was die meemochten naar de Olympische Spelen', begint George tegenover Goal.com over het mislopen van de Olympische selectie van 1996. Op het moment van het toernooi had de voormalig speler van Ajax een leeftijd van 25 jaar oud. Desondanks gaf toenmalig bondscoach Jo Bonfrere de voorkeur aan onder meer Uche Okechukwu en Emmanuel Amuneke.

'Ik had graag onderdeel uit willen maken van dat team (Olympisch elftal Nigeria, red.), maar het was onmogelijk om een plek te veroveren', vervolgt George. 'De coaches kozen voor de spelers waarvan zij dachten: deze namen gaan het team helpen. Ik was teleurgesteld dat ik niet werd opgenomen. Desalniettemin was iedereen in Nigeria blij met de gouden medaille.'

Dit jaar is Nigeria niet aanwezig op de Olympische Spelen. Volgens George een groot gemis. 'Om eerlijk te zijn moet Nigeria in ieder voetbaltoernooi aanwezig zijn. Kwalificeren voor dit toernooi had onze jonge spelers geholpen om op het hoogste niveau te spelen. Dit is niet goed voor ons en ik hoop dat we er van leren, zodat dit in de nabije toekomst niet meer zal gebeuren.'

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op de link om je feedback achter te laten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties