Dwarswaard: 'Grondige renovatie is vereist'

door sammekors 42

Dwarswaard: 'Grondige renovatie is vereist'

door sammekors 42

Laatst geüpdatet

Ajax staat een drukke transferzomer te wachten, dat is de voorspelling van Daniel Dwarswaard, voetbaljournalist van het Algemeen Dagblad. Er zal een boel spelers vertrekken en het nodige moet veranderen om volgend seizoen wél serieus mee te doen om de titel.

'Een grondige renovatie is vereist. Ajax heeft de laatste jaren te veel vertrouwd op talent alleen. Dit seizoen was het keiharde bewijs dat je het daarmee niet redt. Voor komend seizoen heeft Ajax Fortuna-verdediger Perr Schuurs en de Burkinese aanvaller Hassane Bandé van Mechelen vastgelegd. Maar u raadt het al: ook jonkies, die nog alles te bewijzen hebben', aldus Dwarswaard.

Voor de rust zou rondom de positie van Ajax-trainer Erik ten Hag zou het goed zijn als Ajax snel een beetje vorm kan oppikken. Dwarswaard: 'Ajax is het eerste halfjaar onder Ten Hag niet beter gaan voetballen. Hij verdient wat tijd, maar zijn eerste maanden als trainer van Ajax leidden er wel toe dat hij met een achterstand aan het nieuwe seizoen begint. Tegen die achtergrond moeten directeur spelerszaken Marc Overmars en Ten Hag een selectie samenstellen die na vier gortdroge jaren de titel moet pakken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.