De Boer kiest favoriete Ajax-elftal: 'Was indrukwekkend'

door Thijs Zwagerman 5

De Boer kiest favoriete Ajax-elftal: 'Was indrukwekkend'

door Thijs Zwagerman 5

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer heeft op verzoek van Ajax.nl zijn favoriete Ajax-elftal opgesteld. De oud-Ajacied en tegenwoordig analyticus van FOX Sports kiest daarbij voor allemaal spelers waarmee hij in 1995 de Champions League won met Ajax.

In het elftal van De Boer is plaats voor onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar, assistent-trainer Micheal Reiziger als rechtsback en RvC-lid Danny Blind in het centrum van de verdediging. Blind vormt in De Boer zijn favoriete elftal een centraal duo met Frank Rijkaard. ‘Hij heeft met zijn terugkeer bij Ajax zoveel betekend voor onze successen. Als je zag wat hij met zijn kwaliteiten en charisma teweegbracht, dat was indrukwekkend. Er stond echt een persoonlijkheid op het veld’, zegt De Boer over de inbreng van Rijkaard.

Verder ruimt De Boer in zijn favoriete Ajax-elftal plekken in voor broer Frank, zichzelf, Edgar Davids en Jari Litmanen. Direct voetbalzaken Marc Overmars vormt samen met Patrick Kluivert en Finidi George de aanval. Overmars kan op lof van De Boer rekenen. ‘Hij was echt een geweldige linksbuiten. Wat hem zo speciaal maakte, was de eenvoud van zijn spel. Marc was ontzettend snel en gebruikte dat ook op een goede, slimme manier. Op snelheid zocht hij de tegenstander op, om vervolgens naar binnen te gaan en te schieten. Of hij ging buitenom en gaf de bal voor.’

Favoriete Ajax-elftal Ronald de Boer:

Van der Sar; Reiziger, Danny Blind, Rijkaard, F. De Boer; R. De Boer, Davids, Litmanen; Finidi, P. Kluivert, Overmars.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.