'Bij Ajax word je ook niet arm, hoor'

door Thijs Zwagerman 20

'Bij Ajax word je ook niet arm, hoor'

door Thijs Zwagerman 20

Laatst geüpdatet

Ajax-scout Urbain Haesaert heeft zich in gesprek met Sport/Voetbalmagazine uitgesproken over het feit dat veel jonge voetballers snel naar het buitenland verkassen. Een slechte zaak, in de ogen van de Belgische topscout.

In gesprek met Sport/Voetbalmagazine wordt Haesaert gevraagd naar zijn mening over Charly Musonda. De nu 21-jarige Belg verkaste op zijn vijftiende van Anderlecht naar Chelsea, maar wist daar tot dusver niet door te breken. Het afgelopen seizoen werd de aanvallende middenvelder annex buitenspeler uitgeleend aan Celtic, waar hij amper aan spelen toekwam. Haesaert hekelt een ontwikkeling zoals Musonda nu doormaakt en vindt dat talenten en hun entourage het financiële aspect veel beter tegen het sportieve plaatje moeten afwegen.

'Mijn raad is nog altijd: probeer eerst maar eens twee jaar met succes in het eerste van Anderlecht of Ajax te spelen. Als je twee jaar in het eerste van Ajax of Anderlecht speelt, word je niet arm, hoor, en haal je wat je ogenschijnlijk hebt laten liggen (financieel gezien, red.) wel op na een goede transfer op het juiste moment en naar de juiste club.'

Het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties