Zeges voor O15, O16 en O19, O17 verliest in H'veen

door SJvanveen 56

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 14 september. Ajax Onder-19 won van Sparta Rotterdam, terwijl Onder-17 juist verloor in Heerenveen. Onder-16 versloeg AZ Alkmaar, Onder-15 won eveneens.

FT | AZ O16 - Ajax O16 (0-3)

Ajax O16 heeft op bezoek bij AZ O16 een simpele 0-3 zege geboekt. De ploeg van trainer Robin Veldman herstelde zich daardoor van de 3-5 nederlaag van vorige week tegen FC Utrecht O16.

Na een goede openingsfase van AZ was het toch Ajax dat op voorsprong kwam. Uit een mooie voorzet van Amourricho van Axel Dongen wist Loed Klaasen raak te koppen. Vervolgens kregen beide ploegen kansen om te scoren, waarbij Julian Rijkhoff dichtbij de tweede treffer van Ajax was. Zijn kopbal, na een voorzet van Van Axel Dongen, belandde op de paal.

Even later was het wél opnieuw raak. Na een mooie aanval over rechts belandde de bal bij Klaassen en na een mooie schaar zorgde hij voor de 0-2. Snel erna werd het ook nog 0-3 voor de Amsterdammers. Gabby Misehouy schoot raak met een schitterende krul vanaf randje zestien, waarbij ook gezegd mag worden dat de assist van Van Axel Dongen er na een mooie actie ook mocht zijn.

Ging alles dan goed bij Ajax O16? Nee, dat niet. AZ kreeg ook genoeg kansen, maar dankzij goed keeperswerk van Charlie Setford wisten de Alkmaarders niet terug te komen in de wedstrijd. Na rust was het niveau bij Ajax iets minder, terwijl AZ iets feller voor de dag kwam. Heel gevaarlijk werd de thuisploeg echter niet, maar het zorgde er wel voor dat Ajax minder aan voetballen toe kon komen. Vlak voor tijd kreeg Ajax middels een penalty nog de kans op 0-4, maar Van Axel Dongen wist zijn goede optreden niet te belonen met een treffer.

Opstelling Ajax O16:

Setford; Camara, Aertssen, Chourak, Chahid (Jansen 71'); Klaasen (Dubois 61'), Misehouy (Brussee 61'), Oughcha; Bobson (Jermoumi 58'), Rijkhoff (Van Bohemen 69'), Van Axel Dongen.

0-1 Loed Klaasen (9')
0-2 Loed Klaasen (27')
0-3 Gabby Misehouy (29')

FT| Ajax O19 - Sparta Rotterdam O19 (3-1)

Ajax Onder-19 heeft zaterdagmiddag een zege geboekt op Sparta Rotterdam. Naci Ünüvar liet zich weer zien met een goal en een assist: 3-1.

De spelmaker van het vlaggenschip uit de Ajax-opleiding trainde vrijdag nog mee met de A-selectie van de Amsterdammers, maar stond zaterdag gewoon op het veld van Sportpark de Toekomst. In de eerste helft vond de technisch begaafde speler het net, toen hij na een bal van Donny Warmerdam alleen voor de keeper opdook en fraai afrondde: 1-0.

Nog voor de thee deed Sparta Rotterdam wat terug, maar na rust stelde Ajax orde op zaken. Eerst was het Enric Llansana die een bal tegen de touwen kopte, aan het eind van de wedstrijd deed Nordin Musampa hetzelfde. Ünüvar gaf met een indraaiende bal voor en de mee naar voren gekomen centrale verdediger knikte raak: 3-1.

Door de zege begint Ajax Onder-19 het competitieseizoen voortvarend. Dinsdag wacht Lille, in de Youth League. De wedstrijd begint om 14.00 uur en wordt eveneens op het hoofdveld van het Ajax-jeugdcomplex afgewerkt.

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Frei, Rensch, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Warmerdam (Tasci 57'), Regeer; Hansen, Dostanic (Pynadath 57'), Ünüvar (Van der Sloot (81').

Wissels Ajax O19:

Dieker, Van der Sloot, De Waal, Tasci, Van Gelderen, Pinas, Pynadath.

1-0 Naci Ünüvar (34')
1-1 Marcus Scholten (44')
2-1 Enric Llansana (61')
3-1 Nordin Musampa (78')

FT | Ajax O15 - Excelsior O15 (5-0)

Ajax Onder-15 heeft zaterdag een klinkende zege geboekt op Excelsior. Gabriel Reiziger opende de score, alvorens Nelson Egah nog voor rust de score verdubbelde. David Kalokoh deed ook een duit in het zakje en zag niet veel later Silvano Vos ook het net vinden: 4-0.

Na de thee gaven de jeugdige Ajacieden wat gas terug, maar was invaller Antosh Abuu in de absolute slotfase nog trefzeker. Door de 5-0 zege staat de teller dit seizoen al op 23 doelpunten in drie wedstrijden.

Opstelling Ajax O15:

Steur; Alders, Henry (Bierens 57'), Agougil (Lenssen 48'), Easmon (Abuu 36'); Vos, Speksnijder, Turner (Leembruggen 36'); Reiziger (Verschuren 36'), Egah (Hamouchi 57'), Kalokoh (Rasing 48').

Wissels Ajax O15:

Mateyo, Verschuren, Bierens, Rasing, Leembruggen, Abuu, Hamouchi, Lenssen.

1-0 Gabriel Reiziger (12')
2-0 Nelson Egah (20')
3-0 David Kalokoh (30')
4-0 Silvano Vos (35')
5-0 Antosh Abuu (70')

FT | sc Heerenveen O17 - Ajax O17 (3-2)

In tegenstelling tot Onder-19 kende Onder-17 geen positieve middag. In Heerenveen gingen de Amsterdamse jongelingen met 3-2 onderuit. Christian Rasmussen vond in de slotfase nog het net, maar het was al te laat.

In de eerste helft was Ajax nog op voorsprong gekomen door Ar’Jany Martha, maar Timo Zaal maakte vlak na rust gelijk. Na een uur spelen zette Joop Wittenveen sc Heerenveen zelfs op voorsprong, om Ties Oostra drie minuten later zelfs de 3-1 te zien maken. Rasmussen deed nog een duit in het zakje, maar het mocht niet baten: 3-2.

Dijkstra; Dakriet (Banel 65'), Dirksen, Hillen (Oostwoud' 73), Aning (Gooijer 60'); Campagne, Baas, Martha; Sarfo, Rasmussen, Karahasanovic (Enem 41').

Van den Heuvel, Gooijer, Oostwoud, Banel, Enem.

0-1 Ar'Jany Martha (15')
1-1 Timo Zaal (48')
2-1 Joop Wittenveen (62')
3-1 Ties Oostra (65')
3-2 Christian Rasmussen (75')