'Wacht af of Berghuis nog komt, maar ik verwacht het niet'

door NielsOpdam 29

Bron Persconferentie

'Wacht af of Berghuis nog komt, maar ik verwacht het niet'

door NielsOpdam 29

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal wacht het af of Steven Berghuis nog aansluit bij het Nederlands elftal. Dat vertelt de bondscoach van Oranje tijdens zijn persconferentie. De Ajax-speler haakte wegens fysieke klachten af voor deze interlandperiode, maar Van Gaal hoopt stiekem toch nog op de aanvaller.

De oefenmeester vertelde dat hij Berghuis 'niet terug verwacht voor zaterdag', maar betekent dat dat de bondscoach hoop heeft dat de Ajacied voor dinsdag - wanneer Oranje tegen Noorwegen speelt - wél aansluit? 'Ja, dat is altijd de hoop', vertelt Van Gaal, die verder niets wil zeggen over de ernst van de blessure van Berghuis.

'Het zijn de medici die zich daarover uitlaten, of niet', vervolgt de bondscoach over de ernst van de blessure. 'Ik wacht af of hij nog komt. Als hij een formidabele revalidatie heeft in een week, dan zou hij er nog bij kunnen komen. Maar ik verwacht het niet.'

'Malen en Bergwijn als opties op rechts'

Van Gaal noemde Berghuis eerder zijn enige goede optie aan de rechterkant. Nu moet de oefenmeester op zoek naar een vervanger. 'Dan gaat de voorkeur van spelers even opzij.' Alleen Noa Lang gaf aan dat hij aan de rechterkant uit de voeten kan. 'Ik heb op links meerdere opties dan op rechts. Wie ik nu als opties zie? Malen en Bergwijn', sluit Van Gaal af. De oud-Ajax-trainer vertelt ook dat hij Lang niet als optie ziet op rechts.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties