Berghuis en Timber haken af bij Oranje, Rensch opgeroepen als vervanger

door Melle Goekoop 52

Bron KNVB

Berghuis en Timber haken af bij Oranje, Rensch opgeroepen als vervanger

door Melle Goekoop 52

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis en Jurriën Timber blijven de komende interlandperiode in Amsterdam. De Ajacieden kampen met blessures en zullen daardoor de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Montenegro en Noorwegen missen. Naast de Ajacieden is ook PSV-doelman Joël Drommel afgehaakt. Steven Bergwijn, Jasper Cillessen en Devyne Rensch zijn de vervangers, meldt de KNVB.

In de afgelopen competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0) werd Jurriën Timber al naar de kant gehaald en vervangen door Perr Schuurs. In die wedstrijd maakte Berghuis eveneens geen minuten. Wat voor blessures het zijn en de ernst daarvan, is vooralsnog onduidelijk.

Het is opvallend dat Louis van Gaal heeft gekozen voor Rensch als vervanger van Timber. De jongeling pakte afgelopen weekend bij Jong Ajax een rode kaart en beleeft een moeilijke periode bij het eerste elftal van Ajax, waar hij dit seizoen doorgaans zijn minuten maakt als invaller.

Jasper Cillessen 

Voor Cillessen zal de oproep eveneens als een verrassing aankomen. De doelman van Valencia viel in de voorbereiding op het afgelopen EK vanwege een coronabesmetting uit en was daarna een langere periode niet in beeld bij het Nederlands elftal. Nu krijgt de oud-Ajacied de kans om weer zijn waarde te bewijzen.

Het Nederlands elftal speelt zijn eerste wedstrijd aanstaande zaterdag in Podgorica tegen Montenegro. In het Gradski stadion start het duel om 20.45 uur. Dinsdag 16 november staat in Stadion Feijenoord in Rotterdam Oranjes laatste groepswedstrijd tegen Noorwegen van de kwalificatie voor het WK 2022 Qatar op de agenda.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties