Van Gaal over Rensch: 'Gezien zijn talent wil ik hem wel selecteren'

door NielsOpdam 4

Bron Persconferentie

Van Gaal over Rensch: 'Gezien zijn talent wil ik hem wel selecteren'

door NielsOpdam 4

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft Devyne Rensch geselecteerd voor het Nederlands elftal vanwege het talent van de Ajacied. Dat vertelt de bondscoach van Oranje op zijn persconferentie. Rensch werd maandag opgeroepen als vervanger van Jurriën Timber, die geblesseerd afhaakte. Van Gaal wilde oorspronkelijk alleen spelers selecteren die minuten maken bij hun clubs, iets wat Rensch nu vaker in Jong Ajax doet dan in Ajax 1.

'Ik denk dat de filosofie van Van Gaal niet meer past in deze tijd, omdat de tendens is dat er veel meer gerouleerd wordt, omdat er grotere selecties zijn', begint Van Gaal over Rensch. 'Hij speelt weleens in Jong Ajax en dat is ook de reden dat hij de vorige keer in Jong Oranje heeft gespeeld. Ik denk met hem mee en zo heb ik het ook aan hem uitgelegd. Nu Timber is weggevallen, vind ik dat Devyne gewoon terecht is gekozen.'

Rick Karsdorp en oud-Ajacied Joël Veltman waren geen opties. 'Het zijn wel opties, maar op dit moment niet. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Devyne Rensch, dat vind ik een groot talent. Ook Van Gaal moet mee met de tijd, dan moet hij zijn visie evolueren. Dat is iets waar ik eigenlijk niet tegen kan, maar gezien zijn talent wil ik hem wel selecteren.'

Rensch begon dit seizoen twee keer in Ajax-basis

Rensch begon dit seizoen twee keer in de basisopstelling van Ajax. Dat deed de verdediger tijdens de uitduels met PEC Zwolle en Heracles Almelo. Verder mocht hij in de Eredivisie invallen tegen NEC Nijmegen, FC Twente, Vitesse en sc Heerenveen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.