Van de Beek helpt A1 langs Sevilla

door Floris 386

Van de Beek helpt A1 langs Sevilla

door Floris 386

Laatst geüpdatet

Ajax A1 heeft een uitstekend resultaat geboekt in de Youth League tegen de A1 van Sevilla. De jonge talenten waren met 3-1 te sterk voor hun opponenten, wat hen kwalificatie voor de knockout-fase van de Youth League oplevert. De doelpunten kwamen van Vince Dekker, uitblinker Donny van de Beek en Abdelhak Nouri.

Ajax begon sterk aan het duel en creëerde ook al snel een prima mogelijkheid. Na een fraaie aanval kwam de bal via een crosspass terecht voor de voeten van Van de Beek, maar de middenvelder zag zijn poging geblokkeerd worden. De jonge Amsterdammers gaven hun scherpe start een goed begin, maar ook Dekker zag zijn schot niet in de touwen belanden. Iets later lukte het de linksvoor wél.

Dekker kon vrij gemakkelijk afwerken na een mooie aanval en goed voorbereidend werk van Van de Beek. Dat Ajax Sevilla compleet de baas was, bleek wel uit het feit dat de Spanjaarden ook ná de openingstreffer niets te vertellen hadden. Ajax ging op zoek naar de 2-0 en via Vaclav Cerny, Kaj Sierhuis en wederom Dekker kwam de ploeg daar nog dicht bij ook. Het was echter Sevilla dat profiteerde van een miscommunicatie achterin bij Ajax; Manuel Garcia had zijn vizier op scherp staan en scoorde tien minuten voor de rust de gelijkmaker.

Al snel na de theepauze kwam Ajax op een verdiende voorsprong. Van de Beek, die ook bij de 1-0 al een belangrijke rol vertolkte, schoot de bal op geweldige wijze uit de lucht achter de doelman Zuid-Spaanse ploeg. Na de 2-1 begon Ajax wat meer in te kakken. De hoofdstedelingen kwamen een tijdje lang niet tot een kans, totdat Van de Beek Cerny in stelling bracht. Het schot van de Tsjechische buitenspeler was echter te zacht om Sevilla echt in de problemen te brengen.

Ook Abdelhak Nouri kreeg een kans om een duit in het zakje te doen. De flegmatieke spelverdeler kreeg de bal na een fraaie rush van Dekker, maar Nouri sprong niet goed genoeg met de mogelijkheid om. Hierna begon Sevilla steeds meer op te rukken richting het Ajax-doel. Met afstandsschoten probeerden de jonge Zuid-Europeanen Indy Groothuizen te passeren, maar hij maakte het gevaar onschadelijk.

Na tachtig minuten besliste Nouri alsnog het duel. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van de groeibriljant, die niet twijfelde en de 3-1 op het scorebord zette. Na deze treffer was het gedaan met Sevilla. Via Nouri en Cerny kreeg Ajax nog kansen om de score verder uit te breiden, maar de uiteindelijke eindstand bleek 3-1.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen; Zeefuik (Van Zweeden 79'), De Ligt, Bergsma, Dankerlui; Van de Beek, Eiting, Nouri; Cerny, Sierhuis (Walian 69') en Dekker (Dani de Wit 74').
Wissels Ajax A1: De Lange, Walian, De Wit, Bay, Van Zweeden, Blöte en Matusiwa.

Opstelling Sevilla A1: nnb
Wissels Sevilla A1: nnb

Doelpunten:
1-0 14' Vince Dekker
1-1 36' Manuel Garcia
2-1 49' Donny van de Beek
3-1 80' Abdelhak Nouri

Van de Beek helpt A1 langs Sevilla

Van de Beek helpt A1 langs Sevilla
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties