[Update II] Plattegrond van De Nieuwe Toekomst

door BvdPloeg 17

[Update II] Plattegrond van De Nieuwe Toekomst

door BvdPloeg 17

Laatst geüpdatet

De verhuizing van De Toekomst naar de noordzijde van de Johan Cruijff ArenA lijkt van de baan. Ajax is voornemens om het jeugd- en trainingscomplex alleen uit te breiden. Het parkeerterrein P2 wordt hier hoogstwaarschijnlijk voor gebruikt.

In de afgelopen maanden werd er weinig meer vernomen van de plannen om De Toekomst te verhuizen en op die plek eventueel kantoren, woningen en/of een parkeergarage te bouwen, genaamd 'De Nieuwe Kern'. In 2015 kwam Het Parool met de plannen voor het nieuwe jeugdcomplex, genaamd 'Ajax City' of 'De nieuwe Toekomst', maar Ajax zou een verhuizing niet (meer) zien zitten.

P2 biedt uitkomst. Het evenemententerrein tussen de Johan Cruijff ArenA en het jeugdcomplex wordt momenteel voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo kan er geparkeerd worden bij concerten in het Ziggo Dome, er wordt jaarlijks een circus georganiseerd en voor hulpdiensten zijn er zo af en toe oefeningen. Ook gebruikte Ajax het terrein lange tijd voor de jaarlijkse Open Dag.

Dat Ajax P2 nu waarschijnlijk gaat gebruiken om uit te breiden, is slechts één onderdeel dat van de grond lijkt te komen. Over het gebied rondom de ArenA was voor het laatst op 5 september contact tussen de betrokkenen, maar besluiten werden er nog niet genomen. De gemeente heeft wel een uitnodiging verstuurd voor een vergadering op 3 november over de plannen wat betreft De Nieuwe Kern. Omdat De Toekomst wegvalt als bouwlocatie, zullen er andere oplossingen gevonden moeten worden, ook voor de daar nu gevestigde bedrijven en sportverenigingen.

Update - 14.50 uur (10 november 2017)
Rutger Arisz (operationeel directeur van Ajax) heeft vrijdag tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering meer duidelijkheid verschaft over de uitbreiding van De Toekomst. Het complex krijgt topfaciliteiten en zal straks uit vijftien velden bestaan. Het uitgangspunt zal natuurgras zijn en er zijn plannen om een mini-stadion te bouwen waar Ajax zo'n zesduizend fans kwijt kan. Het personeel dat nu in de ArenA werkt, zal na de uitbreiding op De Toekomst gaan werken. De plannen worden de komende tijd geoptimaliseerd en Ajax hoopt het nieuwe complex in 2022 op te leveren. Arisz noemt die datum overigens wel 'heel ambitieus'. Voor het hele project is 36 miljoen euro gereserveerd en Ajax wordt in principe eigenaar van alle grond.

Update - 16.00 uur (16 november 2017)
Vorige week vrijdag werd bekend dat Ajax plannen heeft om sportpark De Toekomst uit te gaan breiden. Vandaag publiceerde Ajax Life en plattegrond waarop te zien is hoe De Nieuwe Toekomst er ongeveer uit zal komen te zien. Bekijk de plattegrond hieronder:

[Update II] Plattegrond van De Nieuwe Toekomst

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)
Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.