Uitgekleed Ajax O19 onderuit tegen Chelsea

door Bart Veenstra 115

Uitgekleed Ajax O19 onderuit tegen Chelsea

door Bart Veenstra 115

Laatst geüpdatet

Ajax O19 heeft woensdagmiddag met een behoorlijk uitgedund elftal in de Youth League verloren van Chelsea. Op Sportpark de Toekomst werd het 0-1 voor de Engelsen. Het enige doelpunt van het duel werd gemaakt door Thierno Ballo.

De Amsterdammers moesten het woensdagmiddag doen zonder een behoorlijk aantal talenten. Annas Salah-Eddine, Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Steven van der Sloot en Youri Regeer zijn met Oranje O17 actief op het WK O17 en waren zodoende niet beschikbaar. Om die reden stuurde trainer John Heitinga een heel jong elftal het veld in.

Al heel snel in de wedstrijd kwam Chelsea O19 op voorsprong. De Londenaren hanteerden een zeer bijzondere variant bij een corner, maar functioneel was het wel. Het was uiteindelijk Ballo die bij de eerste paal wist raak te koppen. Na een minuut of tien kreeg Ajax zijn eerste goede kans, maar een voorzet vanaf de linkerkant werd door Damjan Dostanic voorlangs getikt.

Even later was ook Christian Rasmussen dichtbij een kans, maar zijn schot werd geblokt. Aan de andere kant liet Chelsea zich eens zien met een ingestudeerde vrije trap, maar doelman Daan Reiziger kon redding brengen. Daarna was het Ajax dat zich liet zien met kansen voor Terrence Douglas en Enric Llansana, maar hun schoten konden het doel niet bereiken.

Na rust duurde het een kwartier voordat Ajax gevaarlijk werd. Quinten Timber verdiende een vrije trap, waarna Max de Waal kon aanleggen. Zijn vrije trap ging echter ruim over. Even later was De Waal opnieuw dreigend. Na een goede combinatie met Tunahan Tasci waagde hij een poging, maar zijn schot kon gekeerd worden door Chelsea-keeper Karlo Ziger.

In de slotfase kwam Chelsea er ook enkele malen gevaarlijk uit. Zo ging een schot van Faustino Anjorin rakelings naast het doel van Ajax. De ploeg Heitinga zelf wist in de slotfase - op een nieuwe vrije trap van De Waal na - niet echt meer gevaarlijk te worden, waardoor het een 0-1 nederlaag leed. Reden voor paniek is er echter nog niet voor de Amsterdammers. Dankzij de twee eerdere zeges staat men nog altijd bovenaan in de groep. Lille OSC, dat won van Valencia, staat nu op zes punten, terwijl Chelsea op vier punten komt. Valencia blijft op één punt staan.

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Frei, Van Gelderen, Musampa, Douglas; Q. Timber, Llansana, Warmerdam (Fitz-Jim 73'); Rasmussen (Pinas 79'), Dostanic (De Waal 46'), Tasci (Pynadath 73')

Wissels Ajax O19:

Dieker, Dirksen, Fitz-Jim, Pynadath, De Waal, Pinas.

Opstelling Chelsea O19:

Ziger; Simeu, Guehi, Mola; Lamptey, Simons, McEachran, Lawrence; Ballo, Broja, Lewis.

Wissels Chelsea O19:

Tie, McClelland, Colwill, Iling-Junior, Haigh, Nunn, Anjorin.

Doelpunten:

0-1 Thierno Ballo (2')

Bijzonderheden:

- Door het WK O17 mist Ajax een behoorlijk aantal spelers. Annas Salah-Eddine, Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Steven van der Sloot en Youri Regeer behoren tot de selectie van Oranje O17 en zijn zodoende niet inzetbaar voor het duel met Chelsea O19 in de Youth League.
- Hoe vangt Ajax O19 het verlies van al die jeugdspelers op? We spraken even met jeugdwatcher Bram van der Ploeg.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties