UEFA stelt EK uit naar zomer 2021

door Gino Haverkamp 26

UEFA stelt EK uit naar zomer 2021

door Gino Haverkamp 26

Laatst geüpdatet

De kogel is door de kerk: het Europees Kampioenschap voetbal van deze zomer gaat niet door. Het toernooi is verplaatst naar de zomer van 2021, zo meldt de UEFA via de officiële kanalen.

Vanwege de corona-pandemie wordt het onmogelijk geacht om het toernooi aankomende zomer te organiseren. Vele voetbalcompetities liggen vanwege de uitbraak van het virus stil en ook de Champions League en Europa League zijn stilgelegd. Het verzetten van het EK moet er voor zorgen dat de stilgelegde Europese competities in juni afgemaakt kunnen worden.

Het EK zou oorspronkelijk gehouden worden van 12 juni 2020 tot en met 12 juli 2020 en zou gespeeld worden in totaal twaalf landen van over heel Europa. Dit vanwege het zestigjarig bestaan van het toernooi dit jaar. Ondanks dat deze boodschap, vanwege het uitstellen van het EK naar 2021 teniet gedaan is, blijft de oorspronkelijke toernooiopzet van kracht. Het toernooi vindt in 2021 plaats van 11 juni tot en met 11 juli.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.