Trotse Ten Hag: 'Het gaat om het wij-gevoel'

door SJvanveen 61

Trotse Ten Hag: 'Het gaat om het wij-gevoel'

door SJvanveen 61

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag zag een aantal aanpassingen tot een beter Ajax leiden in de tweede helft van Juventus - Ajax. Dinsdagavond stelden de Amsterdammers de halve finale van de Champions League veilig, een enorme prestatie van een gedisciplineerd team, zo vond de coach.

'Bijvoorbeeld met twee zessen en de backs laten uitzaken, dan komen de halfruimtes open', lichtte Ten Hag zijn tactische aanpassingen toe bij Veronica. 'We hebben uiteindelijk een standaardsituatie nodig, maar daar zat wel een plan achter. We hebben het supergoed uitgevoerd', begint Ten Hag, die niet naar zichzelf kijkt, maar naar het team.

'Ik mag daar leiding aan geven', legt hij uit. 'Ik ben geweldig trots op dit team, de staf... En dan vergeet ik nog veel mensen. Het gaat om het wij-gevoel. We hebben dit met heel veel mensen gedaan. Wij moeten nu genieten, want het is reuze knap dat wij uit de voeten kunnen tegen verschillende teams met diverse stijlen. In het begin was het een vechtwedstrijd en konden we moeilijk onder de druk uitkomen, maar we laten bijna niets toe en stonden organisatorisch goed.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties