Ten Hag klaar met kunstgras: 'Ander type voetbal'

door Bart Veenstra 24

Ten Hag klaar met kunstgras: 'Ander type voetbal'

door Bart Veenstra 24

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt niet te kunnen wachten op het moment dat er in Nederland niet meer op kunstgras gespeeld wordt. Afgelopen zaterdagavond won Ajax met 1-4 bij PEC Zwolle, maar op het kunstgrasveld aldaar moesten Donny van de Beek en André Onana wel vroegtijdig afhaken.

Afschaffen dus, zo vindt Ten Hag. 'Ja, dat heb ik al zo vaak gezegd', zegt de trainer in De Telegraaf. Overigens zijn het mogelijk eerder oplopen van blessures niet de enige reden voor de coach om het kunstgras af te schaffen. 'Mijn mening heeft niet alleen met blessures te maken, maar je creëert ook een ander type voetbal. Nergens in een vooraanstaande competitie in Europa wordt op kunstgras gespeeld. Dat is de hoofdreden waarom ik tegen ben.'

De Ligt werd door de ochtendkrant eveneens gevraagd naar zijn mening over kunstgras. 'Deze blessures zijn voor ons natuurlijk een aderlating. Kunstgras is eerlijk gezegd niet mijn favoriete ondergrond en dat geldt voor meer spelers. Het zou een oorzaak van deze blessures kunnen zijn. Al hadden die ook op gewoon gras kunnen gebeuren. Maar ik denk dat het niet toevallig is dat Donny en André ze hier oplopen', aldus de captain. Eerder liet ook Lasse Schöne weten - op zijn zachtst gezegd - niet heel gelukkig te worden van kunstgras.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties