Schöne: 'Laat ze het kunstgras lekker verwijderen'

Lasse Schöne is absoluut niet te spreken over het kunstgrasveld van PEC Zwolle waarop Ajax zaterdagavond speelde. Er werd weliswaar met 1-4 gewonnen in Zwolle en dat klinkt als een positieve avond, maar met André Onana en Donny van de Beek moesten er wel twee spelers geblesseerd afhaken.

'Het kunstgras zullen we het maar niet over hebben, wat een slecht veld zeg', klaagt Schöne voor de camera's van AT5. 'Je kunt geen rekening houden met het veld, het is spekglad. Dat zie je bij André ook, die glijdt uit door het veld. Ik weet niet wat hij nu heeft, maar laat ze het kunstgras lekker verwijderen allemaal.'

Terugkijkend op de wedstrijd concludeert de Deen dat het zeker niet de beste wedstrijd was van Ajax, maar het belangrijkste is het binnenhalen van de drie punten, zo weet hij ook. 'Ze deden het goed en waren fel. Ze probeerden een andere tactiek dan ze hadden en deden hun uiterste best om ons uit ons ritme te halen.'

Ook kijkt de middenvelder nog even terug op de goal van PEC Zwolle, die via het hoofd van Schöne de doellijn passeerde. 'Hij gaat via de lat op mijn achterhoofd, dus dat is pech. Ik hoor er te staan bij de eerste paal en wanneer de bal voorgegeven wordt, moet je naar achteren gaan. Het wordt 2-1 en dan hebben ze nog hoop, maar we maken goed 3-1 en dan is het eigenlijk afgelopen.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Wat ik niet snap.... ik speel op verschillende amateurvelden, en er is echt zo een ongelofelijk groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende kunstgrasvelden. Je zou denken dat de BVO's het allerbeste kunstgras hebben. Daar kun je ook eerlijk gezegd best lekker op ballen (niet lekkerder dan echt gras maar wel een prima alternatief). Hoe kan het dat sommige BVO's waardeloos kunstgras hebben liggen? Ooit bij Dordrecht gespeeld, wat een drama.
0 0
AJAXTHELEGEND
Ja ,inderdaad competitievervalsing door kunstgras kan alleen maar eindigen als alle kunstgrasvelden in de eredivisie het veld ruimen.
0 0
ajax4lifebaby
Als we Onana moeten missen wordt ik echt gek hoor, kut kunstgras.
0 0
Hagmag
Oprotten met die nepzooi.
Onbegrijpelijk dat de KNVB het zover heeft laten komen.
0 0
Van Reenen
In dit licht bezien hoop ik dat Sparta en Go Ahead promoveren en niet Den Bosch die ook op kutgras speelt. Emmen, ook kutgras, maar weer degraderen zou fijn zijn.
0 0
SPLNDD
Sparta heeft ook kunstgras toch
0 0
Caparzo
De klassieke top 3 en misschien nog een paar grasclubs uit de subtop moeten gewoon een alliantie vormen en de KNVB voor het blok zetten, ingrijpen (regels veranderen) per 20/21 en anders boycotten wij de plasicgrasclubs. Gewoon no show-up, kijken wat er dan gebeurt. Als het niet goedschiks kan..

In het meest extreme geval, een speler met een potentiële waarde van 25-75mio scheurt zijn kruisbanden af doordat hij blijft haken, daar kan de hele 1e- en Eredivisie van op echt gras spelen. Het risico is gewoon te groot.
5 0
Schmitz11
Hoezo pas 20/21? Volgend seizoen gewoon klaar! Elk team met een kunstgrasveld heeft de hele zomerstop om hun veld te veranderen en als je het er niet mee eens bent dan wegwezen.... Het is toch te gek voor woorden dat je op amateur niveau de mooiste velden hebt liggen en een "top club" want dat ben je als je op Eredivisie niveau speelt niet eens een degelijke grasmat kan neerleggen? Really, belachelijk! 1 x a 2x per week wordt er op gespeeld, en je maakt er miljoenen mee. Nooit gesnapt en nooit van gehouden ook...
0 0
Jaridebeste
Precies. Dan maar op die manier.
0 0
Kuningast
Inderdaad. Daar hadden we het gisteren ook al over. Ik denk dat die club die plastic troep dan snel zullen verwijderen als de top 3 niet meer komt.
0 0
migilo
Als t cluppie nou gewoon degradeert is t probleem opgelost. Dan kan de knvb ook een handje helpen met elke week een man in t zwart op t veld.
Bij promotie regel stellen dat gras een voorwaarde is en binnen 2 jaar is t probleem de wereld uit.
0 0
Jaridebeste
De ellende is dat in hetzelfde tempo er weer een nieuwe promoveert. Echt hopeloos.
0 0
PJSM
Boycotten. Niet meer spelen.
0 0
Joseph
Klinkt wat dramatisch, maar ik denk dat er anders niks gaat veranderen.

Met dat potje wat die schijtclubs geweigerd hebben, kun je de boetes betalen als je met het linker rijtje afspreekt niet te spelen op kunstgras.
0 0
TontoKarnaggel
Echt elke profclub met kunstgras moet zich de ogen uit de kop schamen. Het is een vorm van egoistische matennaaierij en competitievervalsing waar ze bewust aan meewerken.
1 0
flodder
DIRECT VERWIJDEREN ......
1 0
Ajacied33
Echt schandalig eigenlijk dat de grootste sport op aarde op kunstgras wordt beoefend hier in Nederland. Je gruwelt er toch van, je krijgt er een ander soort voetbal op zoals v Gaal ooit zei. We hebben het helaas niet voor het zeggen, maar kunstgras is echt een drama. Van mijn part verbieden ze het
2 0
Bjorn
We staan als land gewoon voor lul met een stuk of 7 clubs in de hoogste afdeling die op plastic voetballen.
3 0
Ajaxtrouw
Wat een gezeik toch over dat gras. Zien we blessures bij PSV? Wij hebben altijd meer blessures. Dus er moet iets anders zijn. Misschien eens naar de fysieke begeleiding en medische staf kijken ipv iets of iemand anders makkelijk de schuld te geven. Dat kunstgras er al even, moet je gewoon rekening mee houden als profesionele club.
0 -10
Joseph
Hoe houd je er rekening mee, zeg je dan tegen Onana dat hij niet te veel moet bewegen?
6 0
afcas
nouja onana heeft eerder wel gezegd dat hij al het hele seizoen pijntjes heeft en eerder ook al eens voor een wedstrijd geholpen werd door de fysio. vervolgens speelt hij in de interlandperiode wel bij kameroen terwijl fitte psv spelers in die periode een wedstrijd rust kregen... en dan kun je uiteraard zeggen dat zulke wedstrijden ook goed zijn voor spelers, maar soms een beetje rust kan ook geen kwaad.
1 0
Ajaxtrouw
Vraag het eens in Eindhoven
0 0
BokkieBokstra
Natuurlijk kan dat niet kunstgras, de knvb laat het ook volledig afweten. de clubs komen er niet uit en uiteindelijk is het een centenkwestie. Wat een onvermogen.
1 0
MankeNelis
De KNVB is hier geen partij in. Alle Ere Divisie clubs zijn verenigd in de ECV. De ECV heeft onlangs een nieuwe competitie opzet en de gezamenlijke 10 miljoen Euro bijdrage van de top 3 (Ajax, Fey en Psv) om het kunstgras te laten verwijderen afgeschoten.

Ergo: de kunstgras clubjes uit rechterrijtje bepalen de koers in de ECV.
0 0
BokkieBokstra
Hadden ook twee losstaande dingen moeten zijn, kunstgras en de verandering van de competitie. Heracles speelt het spel hoog, het maximale geld eruit peuren. Toch dacht ik, Almere is over, Zwolle en Sparta gaan ook weer terug dacht ik. Maar hopen dat een trend is.
0 0
Bocarra
Dat veld is een aanfluiting. Ik heb nog nooit zoveel schaafwonden op knieën gezien in een voetbal wedstrijd. Bizar.
9 0
gi0vanni
Heb op kunstgras gespeeld en dat is gewoon heel slecht. De hoofdreden dat ze het gebruiken heeft niets met geld te maken maar met het behalen van punten. Ze konden een vergoeding krijgen maar hebben dat geweigerd.
1 0
Jaridebeste
Ja absurd gewoon. En wat ik haast nog het meest idiote vind, is dat er in Nederland als het erop aan komt niets aan wordt gedaan. Die waardeloze KNVB voorop. Echt te belachelijk voor woorden.
6 0
insectenverdelg
Ik kan me voor een Robben bijvoorbeeld goed voorstellen dat dit een grote reden is om niet terug te keren naar Nederland. En zo zullen er meer zijn.
3 0