Ten Hag kiest voor jonkies, Hansen in selectie | Ajax Showtime

Ten Hag kiest voor jonkies, Hansen in selectie

door BvdPloeg 69

Ten Hag kiest voor jonkies, Hansen in selectie

door BvdPloeg 69

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag kiest woensdagavond, deels noodgedwongen, voor een jonge selectie tegen Telstar. De coach doet een beroep op meerdere spelers uit Jong Ajax en ook A-junior Sontje Hansen mag hopen op een debuut.

Onder meer Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp zijn van de partij als Ajax woensdagavond om 18.30 uur speelt tegen Telstar. Net als tegen AZ zit ook verdediger Jurriën Timber bij de selectie. Ten Hag kan onder meer geen beroep doen op Daley Blind, David Neres, Zakaria Labyad en Quincy Promes en de verwachting is dat hij enkele andere spelers rust gunt. Zo lopen ook Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech op hun laatste benen. Sergiño Dest trainde na een lichte blessure dinsdag weer mee, maar het is niet bekend of hij inzetbaar is.

Voor Timber en Hansen zou de bekerwedstrijd hun officiële debuut voor Ajax 1 kunnen worden. Timber zat dus al wel bij de selectie, maar kreeg vooralsnog geen speeltijd van Ten Hag. Voor Hansen zou dat het tweede debuut in zes dagen zijn. Afgelopen vrijdag deed hij bij Jong Ajax voor het eerst mee tegen Cambuur. Hij scoorde als basisspeler meteen de beslissende 0-2.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties