#RoadtoFutureCup 3: Lang springt in het oog

door BvdPloeg 7

#RoadtoFutureCup 3: Lang springt in het oog

door BvdPloeg 7

Laatst geüpdatet

26, 27 en 28 maart staat op De Toekomst de zesde editie van de Future Cup gepland. Getalenteerde U17-teams van topclubs over heel de wereld gaan in drie dagen de strijd met elkaar aan. Ajax Showtime blikt deze week in vier delen '#RoadtoFutureCup' vooruit op het toernooi van Ajax B1. Vandaag: de middenvelders.

Het is misschien wel de fijnste linie in de huidige B1 en dus zijn de verwachtingen hoog. Er zit ongelofelijk veel voetbal in het driemans-middenveld van Frank Peereboom en dat is weleens anders geweest. Zit de nieuwe Abdelhak Nouri ertussen? Gaat iemand het elftal op sleeptouw nemen? De kans is groot.

Noa Lang (16, tweedejaars)
Na het wegvallen van Justin Kluivert is hij wel de meest in het oog springende naam. Hij maakte reeds zijn debuut in A1, scoorde al voor het hoogste jeugdelftal en dat is puur zijn eigen verdienste. Na lang en vervelend blessureleed is hij nu topfit en voetballend maakt hij sprongen. Hij is ijzersterk in de duels, hij maakt enorm veel meters, hij kan een mannetje uitspelen en zijn scorend vermogen is groot. Twaalf keer al maakte hij een doelpunt en zijn assists lopen ook snel in de dubbele cijfers. Noa Lang heeft alles om B1 komend weekend bij de hand te nemen.

Rayan El Azrak (16, tweedejaars)
Hij is tweedejaars B-junior, omdat hij vorig seizoen vanwege zijn fysiek nog een jaartje in B2 speelde. Inmiddels staat hij zijn mannetje en is hij regelmatig van waarde voor B1. El Azrak is een techneut met een goede steekbal. Hij kan opeens iets geniaals doen, maar daar schuilt ook zijn gevaar. De afgelopen maanden is Gery Vink druk bezig geweest om jongens als El Azrak, maar ook Antonucci, simpeler te laten spelen. Tijdens de Future Cup kan het daarom alle kanten op met de eerste dribbelaar. Als hij acties meer combineert met duelkracht en gogme, dan heeft Ajax een heel goede aan El Azrak.

Francesco Antonucci (16, tweedejaars)
Ook al zo'n technische voetballer, die afgelopen zomer naar Amsterdam kwam. De Belg werd snel richting A1 gepraat, maar het is goed dat hij bij B1 minuten maakt. Antonucci maakte in zijn eerste weken meteen geweldige goals en hij liet mooie dingen zien. Hij kampte echter ook met een blessure en soms was hij hele duels afwezig. Nu hij echt weer fit is, kan hij stappen gaan maken. In het mee verdedigen moet hij nog flink vooruit, maar voetballend kan hij meer dan veel van zijn teamgenoten. Dat zijn oude club Anderlecht van de partij is, zorgt misschien wel voor speciale krachten.

Victor van der Linde (17, tweedejaars)
Hij lijkt in geen enkel opzicht op de drie die hiervoor aan bod kwamen. Van der Linde is enorm lang, heeft benen als stelten en met die enorme groei heeft hij best moeite gehad. Voetballend oogde het soms wat slungelig en in de lucht zou je verwachten dat hij sterker is dan dat hij is. Van der Linde ontwikkelt zich echter ook door. Hij scoort meer, hij speelt als controleur vaak sober naar de juiste kleur en met alle mannetjes om hem heen, is dat geen verkeerde toevoeging aan het elftal.

Giovanni de la Vega (16, eerstejaars)
Het leek heel snel te gaan met De La Vega, maar blessureleed en een vormdip wierpen hem wat terug. Hij deed regelmatig mee met B2, maar het zou mij niet verbazen als hij er 'gewoon' bij is tijdens de Future Cup. De La Vega heeft een fijne linker en op zes maakte hij vorig seizoen indruk. Het oogt soms wat flegmatiek, maar als de kleine spelmaker weer wat vertrouwen krijgt in eigen kunnen, dan kan een Future Cup hem mooie dingen brengen.

Multifunctionele krachten
In deel 2 noemden we Juan Familia Castillo (16) en Jurgen Ekkelenkamp (15) als verdedigers, maar het tweetal zal vast en zeker ook nog wel op het middenrif in actie komen. Familia Castillo speelde daar de afgelopen jaren eigenlijk altijd en is dus makkelijk in te passen door Peereboom. Ekkelenkamp was juist jaren verdediger, maar wordt dit seizoen uitgedaagd als controlerende middenvelder. Tussen alle creativiteit kan hij zorgen voor de duelkracht en simpele oplossingen. Peereboom kan kortom alle kanten op.

Koop hier nu je tickets voor de ABN Amro Future Cup voor komend weekend!

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer #RoadtoFutureCup:

Deel 1: Prachtige kans Bouman
Deel 2: Wie volgt De Ligt op?

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties