Onana: 'Mijn tijd om een stap te maken is gekomen' | Ajax Showtime

Onana: 'Mijn tijd om een stap te maken is gekomen'

door Jesse ter Haar 55

Onana: 'Mijn tijd om een stap te maken is gekomen'

door Jesse ter Haar 55

Laatst geüpdatet

André Onana heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ajax in de komende transferperiode. De Kameroener heeft het nog altijd naar zijn zin bij de Amsterdamse club, maar is naar eigen zeggen toe aan een volgende stap. Tevens beroept hij zich op een gemaakte afspraak met Ajax.

'Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met Ajax en ben de club heel dankbaar', spreekt de goalie uit tegenover het Algemeen Dagblad. 'Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk.'

De benoemde afspraak werd gemaakt toen Onana zijn contract in Amsterdam vorig jaar verlengde. De keeper bleef nog een jaar actief bij Ajax, maar een jaar daarna zou de club meewerken aan een vertrek. Dat jaar is nu voorbij en dus is het afwachten welke clubs zich officieel voor hem melden. Ajax zou niet in de weg liggen en een 'marktconform transferbedrag' accepteren, maar welk bedrag in de coronacrisis marktconform is, is nog maar de vraag.

Albert Botines, de zaakwaarnemer, geeft aan dat er over belangstelling niets te klagen valt voor Onana. Toch schreef Voetbal International dinsdag dat nog geen club zich officieel meldde bij Ajax. 'Barcelona heeft nog geen officieel bod gedaan bij Ajax, maar hebben wel bij mij de verregaande interesse serieus kenbaar gemaakt. Daarbij speelt de huidige situatie van Barcelona natuurlijk ook een rol. De club moet financieel concessies doen, dus hebben ook geopperd om huidige doelmannen van Barcelona in de deal te betrekken', aldus de agent.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties