NOS: Vertrek Onana naar Arsenal aanstaande

door BartVeenstra 262

Bron NOS

NOS: Vertrek Onana naar Arsenal aanstaande

door BartVeenstra 262

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De NOS schrijft dinsdag dat een vertrek van André Onana naar Arsenal aanstaande is. De publieke omroep meldt dat het vrijwel zeker is dat de Kameroener deze zomer bij Ajax vertrekt, ook als de straf blijft staan.

'Arsenal heeft de beste papieren om de doelman vast te leggen', schrijft de NOS. Geschreven wordt dat Arsenal, dat in het afgelopen seizoen zeer teleurstellend achtste werd in de Premier League, niet tevreden is over huidig eerste doelman Bernd Leno.

Naast Arsenal zouden ook Manchester United en Paris Saint-Germain interesse hebben getoond, al zijn die clubs met respectievelijk David de Gea en Keylor Navas voorzien van een betrouwbare eerste sluitpost. Arsenal heeft juist uitgesproken Onana te zien als eerste doelman.

De NOS verwacht dat zodra de uitkomst van het hoger beroep bij het CAS bekend is, de transfer snel zal worden afgerond. Als de straf van Onana wordt ingekort, zal hij nog zo'n zes tot negen miljoen euro opleveren. Blijft de straf staan, zal Ajax met zo'n twee miljoen euro genoegen moeten nemen.

Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax, heeft min of meer al afscheid van Onana genomen. De onderhandelingen over een contractverlenging werden onlangs stilgelegd en in de tussentijd haalde Ajax Remko Pasveer naar Amsterdam. Daarnaast werd het contract van Maarten Stekelenburg verlengd en zou Ajax bovendien dichtbij de komst van Go Ahead Eagles-doelman Jay Gorter zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties