'Nieuw RvC-lid niet benoemd bij AVA'

door Bart Veenstra 4

'Nieuw RvC-lid niet benoemd bij AVA'

door Bart Veenstra 4

Laatst geüpdatet

De kans is klein dat er tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering voor Aandeelhouders (AVA) een nieuw lid van de Raad van Commissarissen benoemd zal worden. Op de agenda voor deze vergadering, die gepland staat op vrijdag 10 november, valt niets terug te lezen over een eventuele opvolger van de onlangs opgestapte Theo van Duivenbode.

Theoretisch gezien kan de vennootschap vanwege zwaarwichtige belangen een onderwerp op de agenda niet van tevoren bekendmaken, waardoor in dat geval er wel een nieuw lid van de RvC bekendgemaakt worden. Echter, normaliter geeft de RvC van tevoren aan of er een nieuw persoon wordt voorgesteld als lid van de RvC.

In het voorjaar van 2016 bijvoorbeeld deed directie van Ajax nog een oproeping tot het houden van een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Deze BAVA had toen als belangrijkste agendapunt de benoeming van twee personen tot de lid van de RvC. Het ging destijds om Peter Mensing en Leen Meijaard. Omdat er een wettelijke oproepingstermijn van 42 dagen geldt, vond de vergadering plaats op 14 april 2016, vijf weken na het bericht over de kandidaatstelling dus.

Omdat er op dit moment geen kandidaat is aangesteld om Van Duivenbode op te volgen, lijkt het erop dat er tijdens de aankomende AVA nog geen nieuw lid van de RvC bekend zal zijn. Mocht Ajax een nieuwe kandidaat vinden, zal er dus eerst een oproep komen voor een BAVA die dan weer vijf weken later plaats zal vinden. Van Duivenbode had als lid van de RvC de functie 'contact commissaris spelerstransfers' op zijn boordje staan.

De volledige agenda voor de aankomende AVA is overigens hier te bekijken.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties