Meijaard treedt af als voorzitter RvC; Eijken en Van der Sar spreken dank uit

door Bart Veenstra 4

Bron Ajax.nl

Meijaard treedt af als voorzitter RvC; Eijken en Van der Sar spreken dank uit

door Bart Veenstra 4

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Leen Meijaard is tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van dinsdagochtend formeel afgetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Meijaard was sinds 14 april 2016 onderdeel van de RvC en sinds 16 november 2018 voorzitter. Tijdens de afgelopen aandeelhoudersvergadering van november 2022 kondigde hij zijn afscheid al aan. Inmiddels heeft men met Pier Eringa een nieuwe voorzitter van de RvC benoemd.

Bij Ajax heeft Meijaard in de afgelopen zeven jaar veel meegemaakt, zo vertelt hij. Hij heeft het over hoogte- en dieptepunten. 'Het was een overwegend mooie tijd waarin Ajax sportief, financieel en commercieel erg succesvol is geweest. Het bereiken van de finale van de Europa League en de halve finale van de Champions League zijn herinneringen voor altijd. Ik wil mijn collega-commissarissen bedanken en zeker ook de directie en de medewerkers van Ajax. Ik ben daarnaast trots op het feit dat er inmiddels een vrouw in de directie en twee vrouwen in de RvC zijn benoemd. In al die jaren heb ik het als mijn opdracht gezien Ajax te helpen verder te professionaliseren. Dat werk is nog niet klaar. De RvC is na mijn vertrek nu vrijwel volledig vernieuwd. Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolgers dit werk zullen voortzetten', wordt hij geciteerd door Ajax.nl.

Eijken en Van der Sar bedanken Meijaard

Frank Eijken, voorzitter van de Bestuursraad, gaat in op het vertrek van Meijaard bij Ajax. 'De Bestuursraad van de vereniging Ajax is Leen Meijaard zeer erkentelijk voor wat hij betekend heeft voor Ajax. Leen heeft eerst als lid en daarna als voorzitter van de RvC veel tijd en energie aan onze club gegeven. Ajax heeft in die periode veel successen geboekt, mede dankzij de inspirerende manier waarop hij zijn rollen heeft vervuld. De club is hem hier dankbaar voor, Leen is in onze ogen een echte Ajacied.'

Ook Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, spreekt zijn dank uit aan Meijaard. 'Ik wil Leen Meijaard namens de directie hartelijk bedanken voor zijn inspanningen. Wij realiseren ons dat zijn rol bij Ajax veel meer van hem heeft gevraagd dan vooraf kon worden verwacht. Wij hebben Leen altijd beschouwd als een steun in de rug, die ook rustig bleef wanneer de omstandigheden moeilijk waren. Hij opereerde op de achtergrond en hij was er altijd als je hem nodig had. Hij kan terugkijken op een periode waarin we verder zijn doorgegroeid en waarin meerdere successen zijn behaald.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.