Eringa officieel voorgedragen als nieuwe voorzitter RvC van Ajax

door Bart Veenstra 59

Bron Ajax Showtime

Eringa officieel voorgedragen als nieuwe voorzitter RvC van Ajax

door Bart Veenstra 59

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Pier Eringa is tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) voorgedragen als commissaris en voorzitter van de Raad van Commissarissen. De voormalig topman van ProRail volgt bij de Amsterdamse club Leen Meijaard op.

Laatstgenoemde kondigde tijdens de aandeelhoudersvergadering van november vorig jaar zijn afscheid aan. Met Eringa is nu een nieuwe voorzitter van de RvC gevonden, waardoor Meijaard afscheid kon nemen. Bij Ajax werd de voordracht van Eringa in het bijzonder gemotiveerd door zijn kennis en ervaring als bestuurder en toezichthouder, ook in de voetbalwereld, en zijn persoonlijkheid.

De nieuwe voorzitter van de RvC van Ajax begon zijn carrière bij de politie, waar hij inspecteur, hoofdcommissaris en korpschef was. Daarna was hij onder meer Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis en President-Directeur van ProRail. Tevens was hij de CEO van vervoersmaatschappij Transdev en interim-bestuurder bij het Reinier Haga Ziekenhuis. Sinds januari van dit kalenderjaar is hij gestart als Voorzitter van de Raad van Bestuur van Gelre Ziekenhuizen.

Eringa heeft ook ervaring in de voetbalwereld. De geboren Fries heeft allereerst een grote affiniteit met voetbal en Ajax in het bijzonder. Daarnaast is hij in het verleden Voorzitter van de Raad van Toezicht amateurvoetbal bij de KNVB geweest. In deze functie gaf hij mede invulling aan het verbeteren van een veilig werk- en sportklimaat binnen de KNVB.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.