Matig Ajax pakt punt in De Kuip

door BvdPloeg 2300

Ajax heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd met Feyenoord. Sven van Beek zette de thuisploeg op voorsprong, maar na rust kwam Ajax terug. Davy Klaassen bepaalde de eindstand op 1-1.

Het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig in de Rotterdamse Kuip. Beide ploegen waren wat aftastend en grote kansen vielen er dan ook niet te melden in de beginfase. De eerste grote mogelijkheid was voor Eljero Elia. Hij mocht alleen op Jasper Cillessen af, maar de doelman van Ajax hield zijn ploeg op de been.

Aan de andere kant viel er een grote kans voor Daley Sinkgraven te noteren. Na goed terugleggen van Davy Klaassen werkte de middenvelder de bal naast het doel. Feyenoord bleef echter de bovenliggende partij en kwam enkele minuten voor rust dan ook op voorsprong. Sven van Beek zorgde op aangeven van Dirk Kuyt voor de 1-0 voorsprong.

Vlak voor rust was Frank de Boer genoodzaakt zijn eerste wissel te gebruiken toen Lasse Schöne geblesseerd afhaakte. Viktor Fischer was zijn vervanger. Tijdens de pauze besloot de trainer in te grijpen. Riechedly Bazoer, die in de eerste helft al behandeld werd voor een blessure, bleef in de kleedkamer achter. Spits Arek Milik kwam binnen de lijnen.

Ajax kwam iets beter uit de kleedkamer dan voor rust, maar kon voorin nog geen potten breken. Ook Feyenoord kreeg geen grote kansen. De eerste mogelijkheid voor Ajax kwam nadat de ploeg een vrije trap kreeg toegewezen. Het schot van Nemanja Gudelj was goed geplaatst, maar Kenneth Vermeer kreeg zijn hand nog tegen de bal.

Met nog een half uur op de klok viel de gelijkmaker voor Ajax. Amin Younes leek even de bal over de zijlijn te spelen, maar het mocht door van scheidsrechter Bas Nijhuis. Uiteindelijk kwam de bal bij aanvoerder Klaassen terecht. Zijn schot werd nog van richting veranderd en belandde zo achter doelman Vermeer.

Daarna werd de wedstrijd iets harder en vielen aan beide kanten de nodige gele kaarten. Feyenoord was via Colin Kazim Richards nog het dichtste bij de overwinning. Cillessen voorkwam een treffer echter met een fantastische redding. De slotfase was vooral rommelig en grote kansen waren er dan ook niet meer waardoor de Klassieker uiteindelijk in 1-1 eindigde.

Scoreverloop:
38' Van Beek 1-0
58' Klaassen 1-1

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Vilhena; Kuyt, Kramer en Elia.

Opstelling Ajax: Cillessen,Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (46. Milik), Gudelj, Sinkgraven; Schöne (43. Fischer), Klaassen en Younes (78. Serero).

Wissels: Onana, Van der Hoorn, Heitinga, Viergever, Serero, Fischer, Milik.

Arbiter:
Bas Nijhuis

- Lees hier de voorbeschouwing op Feyenoord - Ajax.
- Ajax kwam dit seizoen acht keer op voorsprong, acht keer won het. Doelsaldo? 24-0.
- Bij Ajax ontbreekt alleen Anwar El Ghazi met een enkelblessure.
- Ajax staat bovenaan met drie punten voor op Feyenoord, de nummer twee.
- Wedstrijdactie Feyenoord-Ajax: Gratis verzending bij iedere aankoop in de Ajaxshop!