Konadu kopt Ajax O18 met late treffer langs leeftijdsgenoten Feyenoord

door Jesse ter Haar 44

Ajax Onder 18 heeft dinsdagavond met 1-2 weten te winnen op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Na een snel doelpunt na rust kwamen de Rotterdammers nog langszij, maar Don-Angelo Konadu bezorgde Ajax de zege.

De wedstrijd begon met een poging van Feyenoord. Ajax-doelman Paul Reverson kreeg een schot van buiten het strafschopgebied te verwerken en tikte de bal over de lat. Na een kwartier ontstond er nogmaals een kans voor de tegenstander. Een bal viel voor de voeten van een Feyenoorder, die hem met de binnenkant van zijn voet rustig in het doel wilde werken. Hij deed het echter té rustig, want de poging miste kracht om Reverson te verschalken.

Uiteindelijk duurde het bijna een halfuur voordat Ajax een echte kans wist te creëren. Een vrije trap vanaf de rechterkant kwam bij Konadu terecht, maar de spits raakte de bal verkeerd en kon hem zodoende geen richting meegeven. Even daarna leek Don O’niel op zijn hak getikt te worden in het strafschopgebied van de tegenstander, maar hij kreeg geen penalty. Voor rust was er tot slot nog een dubbele poging van Feyenoord, maar Reverson stond tot tweemaal toe goed op te letten en behoedde Ajax O18 voor een achterstand.

Na rust was het Feyenoord O18 dat op achterstand kwam. Lucas Jetten combineerde met Konadu aan de linkerkant, waarna een strakke voorzet van Jetten volgde. Voor het doel dook Zakaria Ouazane op en wist hij de bal binnen te rommelen. Hiermee was het nog niet gedaan, want ook Feyenoord kreeg een serieuze kans. Een indraaiende voorzet werd uiteindelijk maar net naast gekopt. Ajax aan de andere kant, was via O’niel dicht bij een doelpunt. Hij sneed vanaf rechts naar binnen en probeerde het met links, maar hij schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De volgende kans was eveneens voor O’niel. Hij kreeg de bal een kwartier voor tijd opnieuw voor zijn linkerbeen, maar hij trof de paal. Vrijwel meteen hierna dacht Feyenoord de gelijkmaker te maken, maar het was Dies Janse die met een geweldige tackle ingreep.

In de slotfase gebeurde er vervolgens nog het nodige. In de 77ste minuut kwam Feyenoord namelijk wel op gelijke hoogte. Een Feyenoorder kopte de bal via de grond in het dak van het doel van Reverson. Na enkele wissels greep Ajax O18 vervolgens alsnog de overwinning. Yasser El Aissati slingerde de bal na een korte corner voor het doel, waar Konadu stond te wachten om binnen te werken. Hij kopte de bal overtuigend in de hoek. Hierna ontstonden er geen echte kansen meer en zodoende wist Ajax O18 met 1-2 te winnen in Rotterdam.