Kwartet goals Sierhuis bij A1, ruime zege C1

door Floris 81

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag, mede dankzij een kwartet aan doelpunten van Kaj Sierhuis, een ruime 6-1 zege geboekt op Willem II A1 en deed daarmee heel goede zaken in de strijd om de landstitel. Ook Ajax C1 wist hun leeftijdsgenoten van Willem II C1 met ruime cijfers te verslaan: 6-0. Voor Ajax A2 en Ajax B1 waren de resultaten echter minder. Zij verloren respectievelijk van Roda JC A1 en PSV B1.

11.45 uur: PSV B1 – Ajax B1 3-1
Al in de absolute openingsfase had Ajax op een 0-1 voorsprong moeten komen, maar de jarige Martijn Kaars kon de voorzet van Justin Kluivert niet verzilveren. Rayan El Azrak kreeg ook een kans op de openingstreffer, maar PSV wist het op 0-0 te houden. Waar Ajax het niet lukte, kreeg PSV de 1-0 er wel in.

Het was de Italiaanse reus Gianluca Scamacca die vanaf elf meter een strafschop verzilverde. Toch leek Ajax zich niet van de wijs te laten brengen. De jonge Amsterdammers voetbalden prima verder en waren gefocust. Langzamerhand begon PSV echter sterker te worden, hetgeen resulteerde in enkele kansen voor de Eindhovenaren.

Terwijl PSV net beter veldspel begon te vertonen, was het opeens met name hun keeper die de heldenrol vertolkte met een geweldige redding. Na de rust begon de thuisploeg sterker. Daarom was het ook iet wat uit het niets toen Justin Kluivert na zestig minuten naar binnen kapte en doel trof.

Ditmaal was het PSV dat na een tegentreffer prima verder speelde. Ze kregen enkele grote kansen, maar het bleef vooralsnog 1-1. In de slotfase sleepte PSV door Joël Piroe, die twee keer scoorde, alsnog de drie punten uit het vuur.

Opstelling Ajax: Bouman; Ter Heide (Botman 71'), Hoogenhout, Bakker, Castillo; El Azrak, Vd Linde, Lang; Kluivert, Kaars (De la Vega 75') en Antonucci (Ekkelenkamp 67')
Wissels Ajax: Te Duits; Botman, Ekkelenkamp; De la Vega; Redan

1-0 18' Scamacca (PSV, strafschop)
1-1 64' Justin Kluivert
2-1 81' Piroe (PSV)
3-1 89' Piroe (PSV)

14.30 uur: Ajax A1 – Willem II A1 5-1
De A1 van Ajax heeft alvast het goede voorbeeld gegeven voor Ajax 1. Op sportcomplex De Toekomst werd Willem II, eveneens tegenstander van het eerste elftal zondagmiddag, met ruime cijfers verslagen: 5-1. Met name Sierhuis had het vizier op scherp staan die met vier treffers zaterdagmiddag zijn seizoenstotaal op 34 doelpunten bracht.

Al voor rust zorgden de Amsterdammers voor het beslissen van de wedstrijd. Op aangeven van Vince Gino Dekker scoorde Sierhuis de openingstreffer. Vlak erna wist Dekker zelf ook te scoren door een strafschop te benutten. Nog voor rust kwam Sierhuis tot een hattrick. Na goed wegdraaien bij zijn tegenstander, dribbelde hij naar het doel om vervolgens rustig de 3-0 binnen te schuiven, waarna hij vlak erna uit een voorzet van Dekker ook voor de 4-0 wist te tekenen.

Na rust moesten de toeschouwers lang wachten op doelpunten en was het prompt Willem II dat via Van den Boogert wat terugdeed. Wie anders dan Sierhuis zorgde er een minuut later alweer voor dat de marge vier werd. De spits kreeg vlak voor tijd nog een kans om ook zijn vijfde treffer van de middag te maken, maar zijn kopbal ging over.

Directe concurrenten AZ A1 en Vitesse A1 verloren zaterdagmiddag beiden hun wedstrijden. De Alkmaarders gingen met 1-0 onderuit bij PSV A1, terwijl de Arnhemmers in eigen huis met 1-3 verloren van FC Utrecht. Hierdoor staat Ajax A1 weer bovenaan in de A-junioren competitie met een voorsprong van respectievelijk één punt op AZ A1 en drie op zowel FC Utrecht A1, Vitesse A1 en PSV A1.

Opstelling Ajax: Van Bladeren (Van der Sar, 69'); Zeefuik, De Ligt (Matusiwa, 59'), Bergsma, Bakboord; De Wit, Eiting, Bay (Nunnely, 59'); Walian, Sierhuis, Dekker;
Wissels Ajax: Van der Sar, Sandler, Matusiwa, Blöte, Boultam, Nunnely.

14.30 uur: Ajax C1 – Willem II C1 6-0
Ajax C1 heeft zaterdagmiddag een ruime zege geboekt op Willem II C1. Op eigen veld wonnen de jonge Amsterdammers met 6-0. Voor rust waren Eric Llansana en Brian Brobbey trefzeker, waarna men na rust vrolijk verder ging met doelpunten maken.

Luc de Kruys was in de eerste tien minuten na rust tweemaal trefzeker, waarna ook Emre Aksit en Emmanuel Akotei hun doelpunten meepikten. Omdat de C1 van Ajax door zijn wissels heen was en Paul Fosu-Mensah geblesseerd raakte, eindigden de Amsterdammers het duel met tien man.

Opstelling Ajax: Ruijgrok; Omzigtig, Fosu-Mensah, Aksit, El Mhassani (Akotei 36'); Malik, Gravenberch, Llansana; Zamani, Brobbey, De Kruys (Douglas 36')

Bijzonderheid:
Ajax C1 moest na vijftig minuten verder met tien man. Na een blessure van Paul Fosu-Mensah waren er geen wissels meer beschikbaar.

OVERIGE EINDSTAND:
12.00 uur: Ajax A2 - Roda JC A1 3-6

Opstelling Ajax: De Lange (Van der Sar 45'); Blöte, Sandler, Leyder, Ooievaar; Flemming, Benninga, Kurban; Mettendaf, Boultam, De Wit

PEC Zwolle o/12 - Ajax D2 4-13
Ajax E1 - Willem II VA o/11 19-8 (Twin Games)
Ajax E2 - PEC Zwolle o/10 50-10 (Twin Games)
Ajax F1 - VVV/Helmond Sp. o/09 47-8 (Twin Games)

Zo komt Ajax C1 via Llansana na 9 minuten op voorsprong tegen Willem II! #ajawil

Een video die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

Dekker scoort tegen Willem II A1 vanaf elf meter. Ruststand is 4-0! De andere drie goals komen van Sierhuis! #ajawil