Jong Ajax revancheert zich tegen Jong Utrecht

door Finn Dekker 261

Jong Ajax revancheert zich tegen Jong Utrecht

door Finn Dekker 261

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft maandagavond weten te winnen van Jong FC Utrecht. Na de 7-2 zeperd van vorig seizoen waren de Amsterdammers gebrand om zich te revancheren. Dat lukte aardig op De Toekomst. Door goals van Sontje Hansen, Terrence Douglas en Brian Brobbey werd het 3-2 voor de Amsterdamse beloften.

Mitchell van der Gaag voerde een aantal wijzigingen door vergeleken met de basis van afgelopen vrijdag, toen Jong Ajax won van Jong AZ. Dit deels noodgedwongen. De trainer kon geen beroep doen op de geschorste Victor Jensen. Voor hem in de plaats speelde Kenneth Taylor, die bij het eerste geen minuten maakte. Verder stond Kjell Scherpen in plaats van Dominik Kotarski onder de lat.

Het begin van de wedstrijd was voor Jong Ajax. De Amsterdammers namen een aantal keer het doel van de bezoekers onder vuur, middels schoten van Giovanni, Taylor en Max de Waal. Giovanni raakte zelfs het houtwerk met een van richting veranderd schot. Jong FC Utrecht daarentegen meldde zich pas na ruim een kwartier spelen bij de goal van de thuisploeg.

Halverwege het eerste bedrijf moest Van der Gaag vervolgens zijn opstelling omgooien. Alex Mendez kreeg een behoorlijke tackle te voorduren, waarna de Amerikaan geblesseerd het veld verliet. Hansen kwam voor hem in de plaats. De Waal schoof daardoor naar het middenveld, dat verder werd gevormd door Taylor en Youri Regeer. In de nieuwe samenstelling was het vervolgens moeilijk zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Beide ploegen kenden veel balverlies en wisten voorin geen potten te breken.

Pas na rust werden de twee teams weer gevaarlijk. Scherpen maar ook zeker Maarten Paes, de doelman van Jong FC Utrecht, stonden echter goed te keepen. Hierdoor viel pas na een uur spelen een goal. Na een actie van Brobbey profiteerde invaller Hansen door in het lege doel af te werken. Een kleine minuten later werd de score daarna verdubbeld na een geweldig schot van linksback Douglas in de verre hoek.

En daar bleef het niet bij qua goals. Eerst viel de aansluitingstreffer van FC Utrecht via Jeredy Hilterman, die goed voor zijn man Nerayshio Kasanwirjo kroop en afrondde bij de eerste paal. Daarna werd het verschil weer twee door Brobbey. Eerst bracht de spits Hansen in stelling om te scoren, maar hij faalde. Brobbey besloot daarom een moment later zelf voor succes te gaan en dat lukte: de nummer negen schoof de bal onder Paes door.

Hoewel de wedstrijd op dat moment – rond de tachtigste minuut – gespeeld leek, kwam Jong FC Utrecht nog een keer terug. Terwijl de Amsterdammers niet opletten scoorde Hilterman zijn tweede. De spanning kwam daarmee heel even terug. Desondanks gaf Jong Ajax de zege niet uit handen en boekte het zodoende de tweede overwinning van het weekend.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Rensch, Llansana, Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Méndez (Hansen 18'), Taylor; Giovanni (Pinas 75'), Brobbey, De Waal (Ünüvar 88').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Musampa, Hillen, Ünüvar, Hansen, Martha, Pinas, Tasci.

Opstelling Jong FC Utrecht:

Paes; Troupée, Akmum, Mamengi, Pabai; Lonwijk, Boussaïd, Van den Berg; Arzani, Hilterman, Acheffay.

Wissels Jong FC Utrecht:

Ruijgrok, Sanches Fernandes, Kluivert, El Barjiji, Mallahi, Van der Kust, Pieters.

Doelpunten:

1-0 Sontje Hansen (62')
2-0 Terrence Douglas (70')
2-1 Jeredy Hilterman (77')
3-1 Brian Brobbey (83')
3-2 Jeredy Hilterman (86')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties